Vastaa kyselyyn: Mitä tapahtui, kun raskaus tuli järkytyksenä? - Kaupunki | HS.fi

Vastaa kyselyyn: Mitä tapahtui, kun raskaus tuli järkytyksenä?

HS etsii haastateltavaksi nuoria aikuisia, jotka ovat tahtomattaan tulleet raskaaksi, koska ehkäisyä ei ole ollutkaan tai se on pettänyt.

22.12.2021 9:07 | Päivitetty 28.12.2021 9:24

Oletko ollut raskaana niin, että raskaus ei ole ollut toivottu? Miten se sinuun vaikutti?

Tammikuussa valitaan päättäjät tuleville hyvinvointialueille. Yksi euroina pieni mutta merkitykseltään suuri asia poliitikkojen pöydällä on maksuton ehkäisy: minkä ikäisille sitä pitäisi tarjota ja miten laajasti?

Tähän asti nuoret ovat olleet keskenään eri asemassa sen mukaan, missä kunnassa he ovat syntyneet.

Esimerkiksi Vantaalla maksutonta ehkäisyä on tarjottu laajalti nuorille aikuisille. Tutkimusten mukaan se myös vaikuttaa aborttien määrään. Toisissa kunnissa maksutonta ehkäisyä on tarjottu pienemmälle joukolle, monessa kunnassa ei ollenkaan.

Maksuttomuuden kokeileminen valtakunnallisesti on hallitusohjelmassa ja uudet kunnat ovat voineet hakea mukaan kokeiluun tänä vuonna.

Siksi meitä kiinnostaakin, millaisessa todellisuudessa poliitikot pian tekevät päätöksiä.

Kyse on tietysti myös sukupuolitautien ehkäisystä, mutta HS pureutuu alkuvuodesta laajemmin ei-toivottuihin raskauksiin ja sekä niiden syihin että niiden seurauksiin.

Kerro siis meille: mitä sinulle tapahtui, kun tulit raskaaksi tahtomattasi? Saitko tukea, olisitko kaivannut sitä enemmän?

Toivomme vastauksia erityisesti pääkaupunkiseudulta ja Uudeltamaalta, nuorilta aikuisilta.

Kyselyn tarkoituksena on löytää haastateltavia asiaa käsittelevään juttuun. Koska aihe on syvästi henkilökohtainen, emme ilman lupaasi julkaise jutussa nimeäsi. HS ei kuitenkaan koskaan siteeraa haastateltavia, joiden nimi ja yhteystiedot eivät ole toimituksen tiedossa.

Toivomme että kerrot perusasiat: mitä ja milloin tapahtui, mitä siitä seurasi. Vielä sitäkin enemmän kiinnostaa, mitä ajattelet tapahtuneesta jälkeenpäin.

Voit vastata kyselyyn jutun alla tai lähettää sähköpostia osoitteeseen maija.aalto@hs.fi. Vastausaikaa on vuoden loppuun asti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat