Helsinkiläiset eivät maksa nyt sakkoja unohtuneista lääkäriajoista – Apottisekoilun takia kaupungilta jää miljoona euroa saamatta - Kaupunki | HS.fi

Helsinkiläiset eivät maksa nyt sakkoja unohtuneista lääkäriajoista – Apottisekoilun takia kaupungilta jää miljoona euroa saamatta

Käyttämättä jääneistä sosiaali- ja terveyspalveluista ei peritä sakkomaksuja takautuvasti, jos maksu on syntynyt tänä vuonna huhtikuun 24. päivän jälkeen.

Helsinki ei peri enää tältä vuodelta huhtikuun jälkeen sakkoja käyttämättä ja perumatta jäämistä ajoista sosiaali- ja terveyspalveluissaan.

22.12.2021 11:44

Helsinkiläisiltä ei enää peritä sakkomaksuja käyttämättä jääneistä ajoista sosiaali- ja terveyspalveluihin kahdeksalta kuukaudelta tänä vuonna.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti tiistaina luopua osittain takautuvasti maksujen perinnästä aikavälillä 24.4.–31.12. 2021.

Normaalisti kaupunki laskuttaa kymppejä, jos täysi-ikäinen ihminen varaa ajan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin ja jättää ilman hyväksyttyä syytä tai peruutusta tulematta. Tämä maksu on nykyisin 50,80 euroa.

Helsingin lasketaan näin ollen menettävän eilen tehdyn päätöksen vuoksi rahaa 1 065 000 euroa.

Syynä sekoiluun on keväällä terveyspalveluissa käyttöön otettu Apotti, johon ei ollut rakennettu valmiiksi sakkojen perimiseen tarvittavaa järjestelmää. Kun tällaista teknistä järjestelmää ei ollut käytössä, kymmenien tuhansien sakkomaksujen periminen oli mahdotonta.

Nyt poliitikot katsovat, että laskun lähettäminen keväällä unohtuneesta lääkäriajasta olisi jo kohtuutonta. Lisäksi perimisestäkin tulisi näin pitkän jälkeen näin suuressa mittakaavassa kaupungille lisäkuluja.

Niinpä kaikki aikansa väliin jättäneet ja jättävät saavat armoa vuoden loppuun saakka.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat