Pääkaupunkiseudun koronanyrkki suosittelee yleisötilaisuuksien kieltämistä - Kaupunki | HS.fi

Pääkaupunkiseudun korona­nyrkki suosittelee yleisö­tilaisuuksien kieltämistä

Ryhmä suosittelee, että sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletään kolme viikon ajaksi 28. joulukuuta alkaen pääkaupunkiseudun alueella.

Tikkurilan seurakunnan Kauneimmat joululaulut Pyhän Laurin kirkossa Vantaalla kolmantena adventtina 12. joulukuuta 2021. Tänä vuonna joulun­ajan yhteislaulutilaisuuksiin on päässyt pääsääntöisesti koronapassilla.

22.12.2021 15:33

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee Etelä-Suomen aluehallintovirastolle (avi) sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien kieltämistä kokonaan pääkaupunkiseudun alueella.

Ryhmä suosittelee, että sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletään kolme viikon ajaksi 28. joulukuuta alkaen. Tällä tavoitellaan kontaktien laajempaa vähentämistä, ryhmä kertoo tiedotteessa keskiviikkona.

Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitsevien Uudenmaan kuntien koronakoordinaatioryhmä suosittelee vastaavaa kieltoa.

Tiedotteessa todetaan, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella todetuista tartunnoista jo 70 prosenttia on omikronmuunnoksen aiheuttamia. Omikronin tartuntaherkkyyden vuoksi ryhmä katsoo, että mahdollisuus järjestää tilaisuuksia terveysturvallisesti on heikentynyt.

Taustalla suosituksessa on myös tartunnanjäljityksen ruuhkautuminen, kun tällä hetkellä pienistäkin yleisistä kokoontumisista alkunsa saaneiden tartuntaketjujen katkaiseminen on käynyt lähes mahdottomaksi, tiedotteessa todetaan.

Tiistaina pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli aville lukuisten julkisten tilojen sulkemista.

Myöhemmin tiistaina hallitus päätti uusista rajoitustoimista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat