HS pyytää lukijoiden kokemuksia taksin käytöstä – Miten taksipalvelut toimivat pääkaupunkiseudulla nyt? - Kaupunki | HS.fi

HS pyytää lukijoiden kokemuksia taksin käytöstä – Miten taksipalvelut toimivat pääkaupunkiseudulla nyt?

Taksikyytien luotettavuus on kärsinyt vuoden 2018 taksiuudistuksen jälkeen. HS kysyy nyt lukijoilta, millaisia kokemuksia taksin käytöstä on pääkaupunkiseudulla.

Taksit odottivat viime kesänä 2021 matkustajia taksitolpalla Helsingissä.

27.12.2021 13:20

Joulun ja uudenvuoden juhlakautena on ajankohtaista selvittää, miten HS:n lukijat ovat kokeneet taksinkäytön pääkaupunkiseudulla. HS toivoo nyt asiakkaiden näkemyksiä taksin käytöstä viime vuosina.

Alaa on arvosteltu paljon vuoden 2018 taksiuudistuksen jälkeen. Taksin käyttämisen luotettavuus ja turvallisuus ovat uudistuksen seurauksena kärsineet, mistä myös alan edunvalvoja Taksiliitto on ollut huolissaan.

Ratkoakseen ongelmia Suomen nykyinen hallitus korjasi lakia, jolla taksialan sääntelyä oli kolme vuotta sitten merkittävästi höllennetty. Taksiliikennelupa esimerkiksi edellyttää nyt y-tunnusta ja yrittäjäkoetta. Myös hintakäytäntöjä tiukennettiin.

Millaista taksin käyttö nyt on Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla? HS:n kyselyyn voi vastata esimerkiksi miettimällä seuraavia taksimatkoihin liittyviä vaiheita.

Miten taksinkuljettajat ovat käyttäytyneet taksitolpalla ja matkan aikana?

Miten hinta on määräytynyt ja oliko se kohtuullinen aiempiin kokemuksiinne taksin käytöstä? Oliko teillä mahdollisuus tutustua hinnoitteluun ennen matkan alkua?

Oliko taksamittari päällä? Saiko matkasta kuitin pyytämättä tai pyytämällä? Miten taksinkuljettaja suhtautui pyyntöön kuitin saamisesta?

Käytättekö taksin tilaamiseen sovellusta taksitolpalle menemisen sijaan? Millaista taksin käyttö sovellusten kautta on ollut?

Miten hyvin taksinkuljettaja on löytänyt määränpäähänne? Miten ohjasitte häntä perille?

Emme julkaise vastaajien nimiä ilman heidän lupaansa.

Lue lisää: Pimeät yöt, harmaat päivät.

Lue lisää: Bussi vie taksia varmemmin kotiin pikkujouluista.

Lue lisää: Helsingin taksiliikenteen valvontaisku: 86 taksia tarkastettiin, 51:stä löytyi puutteita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat