Aluehallintovirasto aikoo asettaa Uudellemaalle kovat rajoitukset - Kaupunki | HS.fi

Aluehallinto­virasto aikoo asettaa Uudelle­maalle kovat rajoitukset

Etelä-Suomen alue­hallinto­virastosta kerrotaan, että päätökset tulevat todennäköisesti olemaan sen suuntaiset, mitä Hus ja pää­kaupunki­seudun korona­koordinaatio­ryhmä ovat esittäneet.

Tanssinohjaaja Juha Turu harjoitteli paritanssia muiden kanssa Helsingin kisahallilla tiistaina. Etelä-Suomen avi aikoo sulkea aikuisten liikuntapaikat väliaikaisesti.

22.12.2021 17:15

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päättää torstaina uusista korona­rajoituksista.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) sekä pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ovat nyt antaneet suosituksensa aville. Avi tekee päätöksensä suositusten pohjalta.

Etelä-Suomen avin ylijohtajan sijainen Kristiina Poikajärvi kertoo, että päätös tulee olemaan avin saamien suositusten mukainen.

”Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ja Hus ovat esittäneet yhdenmukaisia rajoituksia. Ennakoida voi, että rajoitukset tulevat olemaan sen suuntaisia”.

Rajoitukset olisivat todennäköisesti kiristymässä ensi viikon tiistaina 28. joulukuuta.

Tähän mennessä Hus ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ovat esittäneet, että esimerkiksi käytännössä kaikki aikuisten harrastustilat suljettaisiin.

Hus antoi lausuntonsa maanantaina.

Lue lisää: Hus esittää kovia rajoituksia Uudellemaalle – Pääkaupunkiseudun koronanyrkki käsittelee rajoituksia tänään

Hus esitti, että Uudellemaalle asetetaan tartuntatautilain pykälän 58 g mukaiset rajoitukset, joilla kielletään kyseisessä lainkohdassa mainittujen tilojen auki pitäminen kolmen viikon ajaksi.

Tartuntatautilain pykälä 58 g koskee muun muassa joukkue­urheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan liikuntaan tarkoitettuja tiloja sekä kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja.

Hus ehdottaa suljettavaksi myös yleisiä saunoja, uimahalleja, kylpylöitä, tanssin harrastamiseen tarkoitettuja paikkoja, kuoro- ja harrastajateatteri­tiloja, sisäleikkipuistoja- ja paikkoja sekä kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja.

Hus korosti kuitenkin lausunnossaan sitä, että ravintoloiden rajoittaminen on moninkertaisesti Etelä-Suomen avin päätäntävallassa olevia tila- ja yleisötilaisuusrajoituksia tehokkaampaa ja tärkeämpää. Maan hallitus päätti tiistai-iltana merkittävistä rajoituksista muun muassa ravintolatoimintaan.

Lue lisää: Hallitus otti hätäjarrun käyttöön, muun muassa ravintoloiden rajoitukset kiristyvät

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän näkemys tilanteesta ja rajoitusten tarpeesta on hyvin samanlainen. Ryhmän mukaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet pitäisi kieltää kolmen viikon ajaksi 28. joulukuuta alkaen.

Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitsevien Uudenmaan kuntien koronakoordinaatioryhmä suosittelee vastaavaa kieltoa.

Husin johtajaylilääkäri Jari Petäjä kommentoi tänään Helsingin Sanomille nykyistä koronatilannetta kertoen tilanteen olevan erittäin huolestuttava.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat