Helsinki tehostaa koronarokotuksia: Uusi rokotuspiste, työterveyshuolto mukaan ja rokotuksia myös iltaisin ja lauantaisin - Kaupunki | HS.fi

Helsinki tehostaa korona­rokotuksia: Uusi rokotus­piste, työ­terveys­huolto mukaan ja rokotuksia myös iltaisin ja lauantaisin

Helsinki tiedotti torstaina muun muassa alkavansa vuoden­vaihteen jälkeen tarjota koronarokotuksia myös iltaisin ja lauantaisin.

Yksi Helsingin kaupungin rokotuspisteistä sijaitsee Jätkäsaaressa.

23.12.2021 15:28

Helsinki yrittää nopeuttaa koronarokotusten antamista, kaupunki tiedotti torstaina.

Yksi toimenpiteistä on avata jo kerran suljettu rokotus­piste. Rokotuspiste Helsingin Messukeskuksessa suljettiin lokakuussa, mutta kaupunki tiedottaa, että se avataan uudestaan 3. tammikuuta. Se on Helsingin kaupungin viides rokotuspiste.

Lauantaista 8. tammikuuta alkaen rokotuksia aletaan tarjota myös iltaisin ja lauantaisin.

Lisäksi Helsingissä yksityinen työterveyshuolto alkaa antaa korona­rokotuksia.

”Yksityisten työterveyshuoltojen mukaan tulo rokotuksiin nopeuttaa työikäisten rokotuksia. Työterveyshuollot tiedottavat itse työntekijöitään, kun he aloittavat rokotukset”, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo tiedotteessa.

Koronarokotusten ajanvarausjärjestelmään avataan 25. joulukuuta alkaen uusia, yli 60-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville helsinkiläisille tarkoitettuja aikoja. Näille ryhmille avataan uusia aikoja lisää sitä mukaa, kun rokottajia saadaan lisää.

Tammikuussa Helsinki avaa rokotuspisteitä yli 60-vuotiaille seniori­keskuksiin ja sairaalan yhteyteen.

Joulun aikaan tapaninpäivänä 26. joulukuuta auki olevalla Malmin-rokotuspisteellä rokotusajat varataan ensisijaisesti 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille. Tapaninpäivän aikoja Malmin-pisteelle voi varata viimeistään 25. joulukuuta.

Joulun välipäivinä Helsingin rokotuspisteet Jätkäsaaressa, Kannelmäessä, Malmilla ja Myllypurossa ovat auki arkisin kello 8.15–16.

Ensimmäisen ja toisen rokotusannoksen saa ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä. Kolmansia rokotuksia saa ajanvarauksella.

Ajan rokotukseen rokotuspisteille voi varata osoitteesta koronarokotusaika.fi.

Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa ryhdytään 27. joulukuuta rokottamaan ajanvarauksella 5–11-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia lapsia.

Myös terveysasemilla tarjotaan rokotuksia muiden käyntien yhteydessä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat