Espoossa 5–11-vuotiaiden lasten rokotusajat varattiin loppuun alle vuorokaudessa - Kaupunki | HS.fi

Espoossa 5–11-vuotiaiden lasten rokotusajat varattiin loppuun alle vuorokaudessa

Torstaina tuli voimaan uusi asetus siitä, että korona­rokotuksen voivat vastedes saada kaikki viisi vuotta täyttäneet.

Espoo aloittaa kaikkien 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset. Aiemmin koronarokotetta tarjottiin vain ikäryhmän lapsille, jotka kuuluvat riskiryhmään.

23.12.2021 16:11 | Päivitetty 24.12.2021 13:27

Espoossa koronarokotusajan voi nyt varata kaikille 5–11-vuotiaille espoolaisille, kaupunki tiedotti torstaina.

Torstaina tuli voimaan uusi asetus siitä, että koronarokotuksen voivat vastedes saada kaikki viisi vuotta täyttäneet. Aiemmin korona­rokotetta tarjottiin vain 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan korona­virus­taudin riskiryhmään.

Lapselle voi varata rokotusajan osoitteesta koronarokotusaika.fi tai soittamalla numeroon 09 816 34800. Numeroon voi soittaa arkisin kello 8–18.

Kaupunki huomauttaa, että koska tieto asetus­muutoksesta tuli pikaisesti, ajanvaraus­järjestelmään ei ole vielä saatu muutettua uutta tietoa. Ajanvarauksessa voi kuitenkin edetä, vaikka sivulla mainitaan vain 5–11-vuotiaat riskiryhmään kuuluvat.

Koronarokotuksessa lapsen mukana tulee olla yksi aikuinen. Lisäksi Espoossa lasten rokotuksiin täytyy olla allekirjoitettu lupa kaikilta lapsen huoltajilta.

Espoossa lasten rokotuksia annetaan Tapiolan terveysasemalla, Espoon keskuksen rokotuspisteillä ja Iso Omena -kauppakeskuksen neuvolassa. Pisteet ovat auki vain ajanvarauksella.

Espoon kaupungin viestintäpäällikkö Anne Kettunen kertoi perjantaina sähköpostitse, että 5–11-vuotiaiden perusterveiden lasten rokotusajat täyttyivät nopeasti suuren kysynnän vuoksi.

Kettusen mukaan kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan, kun lisää aikoja saadaan avattua varattavaksi ajanvarausjärjestelmään ja kun ajanvaraukseen saadaan päivitettyä oma kohta 5–11-vuotiaiden perusterveiden lasten ajanvaraukselle.

Oikaisu 24.12. kello 13.27: Toisin kuin artikkelissa aiemmin kirjoitettiin, verkkosivujen ajanvarauksessa on maininta 5–11-vuotiaista riskiryhmistä, ei 11–15-vuotiaista riskiryhmistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat