Uudellemaalle uudet rajoitukset – Tämä kaikki muuttuu tänään - Kaupunki | HS.fi

Uudellemaalle uudet rajoitukset – Tämä kaikki muuttuu tänään

Kylpylät ja elokuvateatterit kiinni, kirjastot ja nuorisotalot pidetään avoinna.

Kahdeksanvuotias Jan Mäkelä ui ja sukelteli isänsä Tomi Mäkelän kanssa Flamingo Spa -kylpylässä Vantaalla maanantaina. Tiistaina kylpylä joutuu sulkemaan ovensa.

27.12.2021 18:18 | Päivitetty 28.12.2021 7:10

Tiistaina astuu voimaan joukko uusia rajoituksia koko Uudellamaalla. Esimerkiksi uimahallit ja muut urheiluun käytettävät tilat suljetaan aikuisilta harrastajilta kahdeksi viikoksi.

Poikkeus ovat lapset ja nuoret, joiksi tässä luokitellaan vuonna 2004 syntyneet ja sitä nuoremmat. Heille ohjatun harrastustoiminnan järjestäminen on sallittua, vaikka tilat muuten pitäisi sulkea.

Samoin tiloja saa edelleen käyttää lakisääteisiin palveluihin kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen. Rajoitusten ulkopuolelle jää myös ammattiurheilu.

Muuten kyseessä on määräys, ei suositus. Määräys koskee sekä julkisia että yksityisiä toimijoita eikä sitä voi kiertää esimerkiksi koronapassilla tai rajoittamalla kävijämäärää. Kiinni menevät siten esimerkiksi kylpylät, yleiset saunat ja sisäleikkipuistot.

Sisätiloissa järjestettävät tapahtumat on kielletty kolme viikkoa. Niinpä esimerkiksi elokuviin tai konserttiin ei pääse.

Ville ja Jing Jounio laskivat liukumäkeä Flamingon kylpylässä maanantaina, päivää ennen sen sulkemista.

Flamingo Span toimitusjohtaja Sanna Himberg sanoo, että hyvin nopealla aikataululla tulleet rajoitukset tietävät taas uusia yt-neuvotteluita. Hänestä on sääli, että rajoitukset osuvat myös terveyttä muuten edistävään toimintaan.

Hän toivoo valtion tukevan taloudellisissa vaikeuksissa.

”Tämä on varsinkin pienille yksityisille toimijoille taloudellisesti iso asia.”

Kokosimme listan rajoitusten vaikutuksista eri tapahtumiin ja palveluihin.

Hallitus puolestaan linjasi lähitulevaisuuden rajoituksista juuri ennen joulua. Nämä taas vaikuttavat esimerkiksi ravintoloihin. Uudellamaalla anniskelu baareissa päättyy tiistaista alkaen kello 17, asiakkaita saa olla puolet normaalisti sallitusta määrästä.

Ruokaravintoloiden on lopetettava anniskelu kello 17, mutta ne saavat pitää ovet auki kello 20 asti. Asiakkaita saa olla 75 prosenttia normaalisti sallitusta määrästä.

Rajoitukset ovat voimassa kolme viikkoa, eikä niitä voi kiertää koronapassilla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat