Husin laboratorioissa löydettiin joulupyhinä yli 5 000 koronatartuntaa – Osa tartunnoista ei vielä näy THL:n tilastoissa - Kaupunki | HS.fi

Husin laboratorioissa löydettiin joulu­pyhinä yli 5 000 koro­natartuntaa – Osa tartunnoista ei vielä näy THL:n tilastoissa

Sairaaloissa potilasmäärä on Uudellamaalla kasvanut, mutta hitaasti ja sairaalat selviytyvät näin nykyisestä urakastaan.

Näytettä otettiin Meilahden Kolmiosairaalassa vuonna 2020.

27.12.2021 14:14

Huslabin laboratorioissa löydettiin joulupyhien aikana yli 5 000 positiivista koronanäytettä. Tämä määrä ei siis osu pelkästään pääkaupunkiseudulle tai Uudellemaalle, koska laboratorio tutkii näytteitä muualtakin Etelä-Suomesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantaina julkaisemissa valtakunnallisissa tartuntaluvuissa kolmelta päivältä on raportoitu paljon tätä vähemmän tartuntoja. Kaikki tuoreimmat tiedot eivät vielä siis ole näissä THL:n tilastoissa mukana.

Todellinen tartuntojen määrä juuri nyt lienee paljon Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirinkin (Hus) tietoja suurempi, sillä lievästi oireilevia rokotettuja on pääkaupunkiseudulla neuvottu tekemään kotitesti ja pysyttelemään erossa muista. Tällöin heidän tartuntojaan ei tietenkään todenneta laboratoriossa.

Tapaninpäivänä tutkittujen näytteiden yhteismäärä väheni alle kuuteentuhanteen, mutta Huslab löysi silti edelleen 1 627 positiivista näytettä.

Husin sairaaloissa varauduttiin pyhinä paljon suurempaan määrään koronapotilaita. Määrä onkin kasvanut ja joulun vuoksi on muutenkin supistettu toimintaa, mutta ainakin vielä sairaalat pystyvät vielä suoriutumaan tilanteesta.

”Kysyntä kasvaa sairaaloissa, mutta tilanne on vakaa. Sairaalat selviävät tästä määrästä koronapotilaita vielä hyvin”, sanoo vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander.

Koko sairaanhoitopiirissä erikoissairaanhoidossa on maanantaina 84 koronapotilasta, joista 20 on tehohoidossa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat