Mies hankki lääkkeitä ulkomailta ja kätki ne metsään Espoon Tarvaspäässä – Sai vuosien vankeustuomion - Kaupunki | HS.fi

Mies hankki lääkkeitä ulkomailta ja kätki ne metsään Espoon Tarvaspäässä – Sai vuosien vankeustuomion

Tekijät jäivät verekseltään kiinni mennessään tarkistamaan maastokätköjä.

27.12.2021 15:01

Espoon Tarvaspäästä Gallen-Kallelan museon lähettyviltä löytyi syksyllä 2020 maastokätköjä, joihin oli piilotettu yli 200 000 huumausaineeksi luokiteltavaa lääketablettia.

Kätköistä löytyi klonatsepaamia, diatsepaamia ja alpratsolaamia sisältäviä tabletteja. Lääkkeiden tunnetumpia kauppanimiä ovat muun muassa Rivatril, Diapam ja Xanor.

Helsingin käräjäoikeuden tuomiosta selviää, että poliisi onnistui takavarikoimaan lääkkeet ja nappaamaan tekijät verekseltään kiinni, kun he saapuivat tarkastamaan kätköjään.

Teot tunnusti kätköltä kiinni jäänyt 34-vuotias romanialaismies. Hän kertoi hankkineensa lääkkeet Romaniasta ja kätkeneensä ne Tarvaspään metsään.

Mies kertoi sairastuneensa vakavaan keuhkosairauteen, jota varten hän tarvitsi elinsiirron. Lääkekaupoilla hän halusi tienata rahaa sairauden hoitamiseksi.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa miehen ja neljä muuta romanialaista vuosien vankeusrangaistuksiin.

Kaikki tuomitut ovat romanian kansalaisia, jotka kertoivat oikeudelle olleensa käymässä Suomessa tai tulleensa tänne esimerkiksi töiden perässä. Poliisi seurasi tekijöiden toimintaa ja tiesi heidän käyvän kauppaa esimerkiksi Itäkeskuksessa.

Tuomiosta käy ilmi, että epäillyt viettivät yönsä useimmiten autoissa esimerkiksi Kivikon hiihtohallin parkkipaikalla.

Tuomion mukaan tekijät ehtivät ennen kiinniottoa kaupata lääkeaineita Sörnäisissä Hämeentiellä sekä Itäkeskuksen Puhoksella. Lisäksi lääkkeitä oli myyty Turussa ja Tampereella.

Teot tunnustanut Irinel Caldararu , Florin Bobu sekä Gheorge Brebenel tuomittiin neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen törkeistä huumausainerikoksista.

Huumeiden levitystoimintaan osallistunut Nicoleta-Daniela Palos sai tuomioksi kolme vuotta ja kymmenen kuukautta vankeutta.

Bobu ja Narghita Caldararu valittivat tuomioistaan Helsingin hovioikeuteen. Jouluaaton aattona antamassaan tuomiossa hovioikeus piti tuomioita törkeistä huumausainerikoksista voimassa, mutta alensi tuomioita muutamilla kuukausilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat