Helsingissä tuli myyntiin kokonainen kerrostalo - Kaupunki | HS.fi

Helsingissä tuli myyntiin kokonainen kerrostalo

Lauttasaaren Kajavarannantiellä myydään kokonaista kerrostaloa. Hintapyyntö hipoo Helsingin ennätyksiä. Kahden huoneiston yhteinen yhtiövastike nousee yli 1 900 euroon.

Lauttasaaressa myydään kokonaista kerrostaloa.

29.12.2021 13:20 | Päivitetty 31.12.2021 11:31

Lauttasaaressa myydään kokonaista kerrostaloa.

Talo sijaitsee merenrantatontilla Kasinonrannan ja Takaniemen välissä osoitteessa Kajavarannantie 5.

Talo on valmistunut vuonna 1961 ja se on arkkitehti­pariskunta Saara ja Usko Tilanterän suunnittelema kolmikerroksinen kivitalo.

”Talossa on todella laadukkaat materiaalit. Rakennuksesta on pidetty hyvää huolta”, kiinteistönvälittäjä Kia Kurikka kertoo.

Talossa on kaikkiaan kaksi erillistä huoneistoa, mutta ne on mahdollista yhdistää yhdeksi asunnoksi. Kahden huoneiston ja pohja­kerroksen yhteen­laskettu pinta-ala on 438 neliömetriä. Tontin pinta-ala on 1 002 neliömetriä.

Pohjakerroksessa on yhteinen varastotila, pyörä- ja urheiluvälinevarasto, työ- ja harrastehuone omalla sisäänkäynnillä ja molempien huoneistojen autotallit.

Talossa on yhteensä neljä parveketta, tuuletusparveke ja terassi sekä yhteensä kolme sisätakkaa ja kolme ulkotakkaa. Lisäksi taloyhtiöllä on yhteinen laituri naapuriyhtiön kanssa. Olohuoneiden avarista ikkunoista on suora näkymä merelle.

Toisen kerroksen huoneisto on tällä hetkellä vuokrattu toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella.

Kurikka sanoo, että kokonaisia kerrostaloja tulee Helsingissä harvoin myyntiin.

Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia pitää kohdetta mielenkiintoisena. Hän puhuisi kohteesta pienkerrostalona, koska siinä on vain kaksi asuntoa. Jos kokonaisia kerrostaloja tulee myyntiin, ne ovat yleensä huonokuntoisia ja päätyvät rakennusliikkeille. Niitä voidaan ostaa kunnostettaviksi tai tontin salliman lisärakentamisen vuoksi.

Haltian mukaan kohteen kaksi asuntoa voidaan yhdistää yhdeksi asunnoksi tai pilkkoa useammaksi asunnoksi, mutta muutoksiin tarvitaan rakennuslupa.

”Kaupungin rakennusvalvonta antaa luvan muutoksiin, joissa on otettava huomioon paloturvallisuuteen ja alueen kaavoitukseen liittyvät asiat”, Haltia sanoo.

Talon ikkunasta aukeaa suora näkymä merelle.

Talon kahden huoneiston ja pohjakerroksen yhteenlaskettu pinta-ala on 438 neliömetriä.

Talon pyyntöhinta on poikkeuksellinen: 5,5 miljoonaa euroa. Neliöhinta nousee 12 554,21 euroon, mikä hipoo Helsingin ennätyshintoja.

Asuntoportaali Etuoven mukaan Lauttasaaren kohteissa keskimääräinen neliöpyyntöhinta on tällä hetkellä vajaa 9 000 euroa neliöltä.

Lauttasaari on viime vuosina ollut erittäin haluttu asuinalue, ja asuntojen hinnat ovat nousseet alueella voimakkaasti.

Lue lisää: ”On tarjottava yli pyyntihinnan” – Data näyttää, mistä isoja asuntoja pääkaupunkiseudulla himoitaan ja missä niitä on oikeasti tarjolla

LUE LISÄÄ: Lauttasaaren huuma näkyy myös nettihauissa – Näiltä alueilta asuntoja nyt etsitään

Myynnissä olevan kerrostalon yhtiövastike on yli 1 900 euroa kuukaudessa.

Mikä selittää korkeaa pyyntihintaa?

”Kohde on aivan upealla paikalla. Näky on huikea, kun meri avautuu ikkunoista. Tämä on todella ainutlaatuinen”, Kurikka sanoo.”

Kurikan mukaan talo on herättänyt kiinnostusta.

Ruokailutilan ikkunoista avautuu merimaisema.

Yksi talon kylpyhuoneista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat