Lumipyry ja liukkaat tiet vaikeuttavat liikennettä – Uudellamaalla useita onnettomuuksia  - Kaupunki | HS.fi

Lumipyry ja liukkaat tiet vaikeuttavat liikennettä – Uudellamaalla useita onnettomuuksia 

Autoilijoita varoitetaan liukkaudesta.

29.12.2021 10:26 | Päivitetty 29.12.2021 14:25

Uudenmaan alueella on sattunut useita liikenneonnettomuuksia liukkauden takia keskiviikkoaamuna. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos varoittikin autoilijoita liukkaudesta.

Tieliikennekeskus puolestaan tiedotti aamulla, että paikoin sakeat lumipyryt ja alijäähtynyt vesisade tekevät ajokelistä erittäin huonon Suomen etelä- ja keskiosissa.

Porvoossa Läntisellä Mannerheiminväylällä autoilija on aamulla suistunut tieltä, osunut tolppaan ja loukkaantunut lievästi. Myös esimerkiksi Hyvinkäällä tiellä 3 ja Mäntsälässä tiellä 55 on sattunut aamulla onnettomuuksia. Lisäksi iltapäivällä onnettomuuksia sattui Lahdenväylällä Järvenpäässä sekä Kehä III:lla Vantaalla.

Ilmatieteen laitos varoittaa mahdollisesti vaarallisesta liikennesäästä Uudellamaalla. Liukkauden lisäksi ongelmana aamulla olivat paikoin sakeat lumipyryt.

Lumipyryt alkoivat heiketä iltapäivään mennessä. Päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo arvioi, että alijäähtyneistä sateista ei myöskään tarvitse huolestua Uudellamaalla, sen sijaan aivan läntisimmässä Suomessa saatetaan saada ajoittain jäistä tihkua.

Iltapäivällä Ilmatieteen laitos varoitti mahdollisesti vaarallisesta liikennesäästä Uudenmaan lisäksi Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla.

Keskiviikkona iltapäivällä pääkaupunkiseudulla on pakkasta noin neljä astetta. Vuodenvaihdetta kohden sää kylmenee vähitellen koko maassa.

Lumipyryä Helsingissä 29. joulukuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat