Työterveys alkaa jakaa kolmansia rokotuksia Uudellamaalla - Kaupunki | HS.fi

Työterveys alkaa jakaa kolmansia rokotuksia Uudellamaalla

Kunnolla rokottaminen pääsee vauhtiin loppiaisen jälkeen.

Kolmansia koronarokotuksia jaetaan parhaillaan osana julkista terveydenhuoltoa. Pian myös työterveyshuolto pääsee osallistumaan talkoisiin Uudellamaalla.

29.12.2021 13:50

Kolmannen koronarokotuksen voi saada työterveyshuollon kautta Uudellamaalla jo ensi viikosta alkaen.

Laaja rokottaminen alkaa näillä näkymin viikolla kaksi, kun sekä rokotettavat että rokottajat ovat palanneet joululomilta.

Työnantajat tosin itse päättävät, tarjoavatko ne rokotuksia osana työterveyspalvelujaan. Osa työnantajista pyörittää työterveyttä itse, osa on ulkoistanut sen palveluja tarjoavalle yritykselle.

Rokotteita työterveyshuollolle toimittavan HUS Apteekin toimialajohtaja Kerstin Carlsson kertoo, että rokotteita lähtee työterveydenhuollon pisteisiin mahdollisesti jo tällä viikolla ja aivan viimeistään ensi viikon maanantaina.

”Työterveydenhuollon toimijat voivat aloittaa rokottamisen heti, kun rokotteet heille saapuvat. Tämä koskee koko Uuttamaata”, Carlsson kertoo.

Hänen mukaansa rokottamisen ”tehoviikko” on mitä luultavimmin viikko kaksi, sillä monella jatkuvat joululomat vielä ensi viikolla.

Alkuun työterveydenhuollon käyttöön toimitetaan Carlssonin mukaan tuhansia rokotteita. Kokonaisuudessaan määrä voi nousta kymmeniin tuhansiin annoksiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat