Helsinki luopui julkisesta altistumispaikkojen listaamisesta – Tartunta voi nyt tulla ”missä tahansa” - Kaupunki | HS.fi

Helsinki luopui julkisesta altistumispaikkojen listaamisesta – Tartunta voi nyt tulla ”missä tahansa”

Koko Hus-alueen tiistain tartunnat lähellä kolmeatuhatta. Helsingissä todettiin tiistaina yli 1 500 tartuntaa.

Lähihoitaja Iina Widkopp otti näytettä helsinkiläisellä testauspaikalla huhtikuussa.

29.12.2021 15:52

Helsingin kaupunki ei enää julkaise listaa julkisista paikoista, joissa on mahdollisesti voinut altistua koronavirukselle.

Esimerkiksi ravintoloiden nimiä sisältäneen luettelon päivittäminen kaupungin sivuille on lopetettu juuri ennen joulua. Tätä perustellaan sillä, että virus leviää niin kovaa vauhtia, että ”altistuminen saattaa tapahtua missä tahansa”.

Siksi listan julkaiseminen ei antaisi oikeaa kuvaa tilanteesta, tai olisi mahdollistakaan, koska tartuntojen jäljitys on ollut jo pitkään ruuhkautunut. Lisäksi pääkaupunkiseudulla kahdesti rokotettuja ja lievästi oireilevia neuvotaan parhaillaan pysymään kotona ja tekemään kotitestejä, joten kaikista heistä tieto ei edes tule kaupungin viranomaisille.

Kaupungin omien tilastojen mukaan pelkästään Helsingissä todettiin tiistaina 1 579 virallisilla testipaikoilla otettua koronanäytettä positiivisiksi.

Koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin vastaava luku on 2 880, näin twiittasi keskiviikkona Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen.

Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) julkaisemat tiedot koko maan tartuntatilanteesta eivät näytä heti pääkaupunkiseudun tuoreita tartuntoja.

Tietojen siirtymisessä tartuntatautirekisteriin on aina pientä viivettä, mutta THL:stä kerrottiin tiistaina Helsingin Sanomille, että kolmessa suurimmassa laboratoriossa viive on kasvanut joulukuussa aiempaa pidemmäksi.

Lue lisää: Uudellamaalla todettiin jo yli 2 000 tartuntaa, yli 30 prosenttia testeistä positiivisia – Koko maan tartunta­tilastot laahaavat nyt perässä

Lue lisää: Sairaalassa nyt 343 potilasta, tehohoidossa 56 – HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot korona­tilanteesta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat