Keksijä Käpylehto teki vaihtoehdon raketeille: Valaistu jääkaruselli pyörii Helsingin Pikkukoskella - Kaupunki | HS.fi

Keksijä Käpylehto teki vaihtoehdon raketeille: Valaistu jääkaruselli pyörii Helsingin Pikkukoskella

Moottoria karusellin pyörittämiseen ei tarvittukaan, koska karusellia pyörittämään ja rakennustöissä auttamaan ilmestyi runsaasti vapaaehtoisia.

1.1. 16:23

Helsingin Pikkukoskella pyörii uudenvuodenpäivän iltana 25-metrinen valaistu karuselli, joka on samalla myös sauna.

Kyseessä on keksijä Janne Käpylehdon uusin älynväläys. Jääkaruselleja hän on tehnyt ennenkin, mutta tällä kertaa ajatuksena oli nimenomaan rakentaa valoteos.

”En ole koskaan ollut mikään pommien ja rakettien ystävä. Mietin, että tähän voisi löytyä tekninen ratkaisu. Se on ledien magiikkaa”, Käpylehto kuvailee.

Jääkaruselli Pikkukoskella

Vantaanjoen jää osoittautui yllättävän paksuksi, joten karuselli on ainakin taatusti turvallinen. Käpylehto ystävineen alkoi moottorisahalla töihin puoliltapäivin aattona, pyöriä se alkoi kuuden jälkeen illalla.

Mitään kaupallista tarkoitusta Käpylehdolla ei ole, hän haluaa vain ilahduttaa ihmisiä.

”Lähiseudun asukkaita on myös käynyt monia tarjoutumassa auttamaan ja kysymässä, tarvitsemmeko jotain. Karusellin pyörittämiseen oli myös varattu moottori, mutta sitä ei ole tarvittu. Tämä pyörii ihan ihmisvoimin”, Käpylehto kertoo.

Karuselli pimeällä

Ledejä karusellissa loistaa suunnilleen kilowatin edestä. Sauna lisättiin uudenvuodenpäivänä ja karusellin on tarkoitus pyöriä vielä ainakin alkuillan ajan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat