Uudenvuoden saldo Uudellamaalla: raketteja ammuttiin ihmisiä, rakennuksia ja autoja kohti - Kaupunki | HS.fi

Uudenvuoden saldo Uudellamaalla: raketteja ammuttiin ihmisiä, rakennuksia ja autoja kohti

Vantaalla nuorisojoukon epäillään pahoinpidelleen miehen koulun pihalla, kun tämä tuli huomauttamaan raketeista.

Ilotuliteroskaa Pikku Huopalahdessa Helsingissä lauantaina.

1.1. 18:47 | Päivitetty 1.1. 19:57

Eri puolilta pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata on raportoitu tilanteista, joissa on ammuttu raketteja ihmisiä kohti.

Järvenpäässä poliisi loukkaantui, kun ilotulite ammuttiin kohti poliisiautoa. Raketin ampunut kaksikko juoksi karkuun, mutta poliisi sai heidät myöhemmin kiinni.

Keski-Uudenmaan poliisin alueella selviteltiin myös aseen käyttöä: miehen epäillään ampuneen ilmaan käsiaseella kauppakeskus Karusellin edustalla Keravalla. Poliisi otti miehen myöhemmin kiinni läheltä tapahtumapaikkaa.

Vantaalla taas Rajatorpan koululla sattui joukkotappelu. Kun poliisi saapui paikalle puolenyön jälkeen, he löysivät koulun pihalta verta vuotavan miehen.

Mies kertoi, että pihalla olleet nuoret olivat ampuneet raketteja koulua päin. Kun hän meni huomauttamaan asiasta, nuorisojoukon epäillään käyneen miehen kimppuun. Poliisi otti kiinni yhden nuoren.

Helsingin poliisi raportoi, että myös pääkaupungissa eniten häiriötä aiheutui ilotulitteista, joita ammuttiin autoja ja ihmisiä kohti. Näistä poliisin selvittämistä tapauksista yksikään ei johtanut loukkaantumisiin ja poliisi arvioi muutenkin yön sujuneen kohtuullisen rauhallisesti.

Uudenvuodenpäivänä sen sijaan Sörnäisten metroasemalla selviteltiin tapausta, jossa mies yritti ampua järjestyksenvalvojaa kohti. Ase ei lauennut, ja järjestyksenvalvojat onnistuivat taltuttamaan sekä ampumisyrityksestä epäillyn että kaksi muuta tämän seurassa ollutta miestä.

Myös Länsi-Uudellamaalla yö oli kiireinen: poliisilla oli yhteensä 180 tehtävää. Ilotulitteisiin liittyvien tehtävien lisäksi poliisi selvitteli ”tulipaloja, juopuneita ulkona, erilaisia häiriöitä, kotiväkivaltaa ja tappeluja”, listasi yöllä komisario Hannu Väänänen.

Helsingin pelastuslaitos kuvailee Uuttavuotta kiireiseksi ensihoidon osalta. Ajossa oli kolme ylimääräistä ambulanssia. Kiirettä aiheuttivat erityisesti päihteiden käyttöön liittyvät myrkytykset sekä väkivallan ja kaatumisen aiheuttamat vammat.

Ilotulitteista syttyneitä pieniä paloja oli viitisentoista aattoillan ja alkuyön aikana, pelkästään roskalaatikoita pelastuslaitos sammutti illalla kuusi.

Keski-Uudellamaalla aamukuuteen mennessä oli ollut 14 tulipaloa.

Länsi-Uudellamaalla ilotulitteista syttyi tulipaloja kahdeksan ja muita tulipaloja oli neljä aattoillan ja aamukahdeksan välillä. Tillinmäessä Espoossa roihusi autiotalon ulkovarasto yöllä.

Uudenvuodenpäivänä puolestaan Espoon Heiniityssä rivitalon terassi alkoi palaa tähtisadetikusta. Lähellä olleen ambulanssin henkilökunta teki alkusammutuksen ja siksi vahingot jäivät vähäisiksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat