Koronatestien tekijän vaihtuminen epäonnistui Järvenpäässä: Ihmiset eivät päässeet varatuille ajoilleen - Kaupunki | HS.fi

Koronatestien tekijän vaihtuminen epäonnistui Järvenpäässä: Ihmiset eivät päässeet varatuille ajoilleen

Testauspistettä pyörittävä 9 Lives kertoo, että ongelmat on nyt ratkaistu ja testiin pääsee jälleen.

9 Lives -yrityksen koronatestauspiste torstaina Helsingin Narinkkatorilla.

1.1. 17:41

Järvenpäässä ihmisillä oli lauantaina vaikeuksia päästä varaamalleen ajalle koronatestiin.

Vuoden vaihtuessa testaus siirtyi Uudellamaalla uuden kilpailutuksen voittaneille toimijoille. Järvenpäässä testauspiste on nyt Jäähallin lähellä Seutulantiellä ja siitä vastaa 9 Lives -yritys.

Testaukset oli tarkoitus aloittaa vuoden ensimmäisenä päivänä myöhemmin kuin muulloin, suunnilleen puolilta päivin.

Verkossa monet järvenpääläiset kertovat, että he menivät paikalle eikä testiin päässyt. Heille sanottiin, että testaaminen ei onnistu, kun ei ole välineitä.

”Tuntuu, että työntekijät olivat yhtä pihalla kaikesta kuin paikalle testiin tulleet”, kuvailee Juuli Niemi.

Hän käveli sairaana testiin puolilta päivin kaksi kilometriä ja sitten saman matkan kotiin potemaan, kun autokyytiä ei järjestynyt. Siksi häntä turhautti varsinkin se, ettei testauspaikalla pystytty neuvomaan yhtään, miten nyt pitäisi toimia. Kotitesti näytti jo positiivista.

”Sanotaanko, että on ollut aika vaiherikas päivä”, kertoo liiketoimintajohtaja Timo Palo ja pahoittelee tapahtunutta.

Ensiksikin testauspaikalla oli aluksi ongelmia tietotekniikassa: koneilla ei heti saatu yhteyttä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) järjestelmiin.

Toiseksi tilaa ei saatu lämmitettyä ajoissa. Testissä välttämättömät välineet, kuten koeputket, oli tarkoitus toimittaa paikalle edellisenä päivänä, mutta silloin oli vielä liian kylmä säilyttää niitä turvallisesti. Siksi putkia saatiin toimitettua paikalle uudelleen vasta kun päivä oli jo pitkällä.

”Lauantain aikana ongelmat on saatu selätettyä ja testaus rokkaamaan”, Palo sanoo.

Husin koronaviruksen näytteenottopisteet ovat muuttuneet lauantaina koko Uudellamaalla.

Kilpailutuksen voitti pääkaupunkiseudulla Terveystalo ja muualla Uudellamaalla 9 Lives. Lisäksi Husilla on testauspisteitä, joista se vastaa itse.

Ajanvaraus toimii samoin kuin ennenkin, mutta osa pisteistä sijaitsee eri paikassa kuin aiemmin. Lista uusista paikoista osoitteineen on saatavissa Husin sivuilta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat