Hus kielsi uudelleen vierailut sairaaloissa - Kaupunki | HS.fi

Hus kielsi uudelleen vierailut sairaaloissa

Vierailijat sallitaan edelleen saattohoidossa, lastenosastoille ja synnytyssairaalaan pääsevät kaikkein läheisimmät.

Ambulanssi Meilahden sairaala-alueella maaliskuussa 2021.

2.1. 17:12 | Päivitetty 2.1. 17:53

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) rajoittaa uudelleen vierailuja sairaaloissaan pandemian vuoksi.

Potilaiden omaisten vierailut sairaaloissa ja muissa Husin yksiköissä on kielletty toistaiseksi sekä potilaiden että henkilökunnan tartuntariskin pienentämiseksi.

Päätös ei koske lastenosastojen potilaiden ja synnyttäjien läheisiä, jos nämä ovat oireettomia. Synnytyssairaaloissa nämä läheiset kuitenkin tarkoittavat jo aiemmin voimassa olleiden rajoitusten vuoksi lähinnä yhtä tukihenkilöä, joka voi olla esimerkiksi syntyvän lapsen toinen vanhempi. Myös doula on sallittu.

Lastenosastoille taas toivotetaan tällä hetkellä tervetulleeksi molemmat huoltajat, mutta päivystykseen saa tulla vain yksi saattaja. Sisarusten ja muiden läheisten vierailuista osastoilla tulee sopia erikseen.

Samoin saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan kohdalla läheisten vierailut ovat mahdollisia, niistä sovitaan erikseen hoitavan yksikön kanssa.

Pandemian eri vaiheissa Husissa on ollut erilaisia rajoituksia vierailuihin, mutta niiden tiukkuus on vaihdellut.

Vuonna 2020 joulukuun alussa astui voimaan jokseenkin nykyistä tilannetta vastaava tiukka määräys, jota noudatettiin pitkään.

Lähiomaiset toivotettiin uudelleen tervetulleiksi vappuna, mutta edelleen niin, että vierailijoiden määrää kerralla ja vierailun pituutta rajoitettiin.

Samoin synnytyssairaalassa ja lastensairaalassa rajoitukset ovat vaihdelleet, tiukimmillaan keväällä 2020 rajoitettiin myös isien ja muiden synnytyksen tukihenkilöiden pääsyä synnyttäneiden osastolle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat