HSY kerää taas kymmeniätuhansia joulukuusia hyötykäyttöön: Kuusen saa jättää jätekatoksen viereen odottamaan - Kaupunki | HS.fi

HSY kerää taas kymmeniä­tuhansia joulu­kuusia hyöty­käyttöön: Kuusen saa jättää jäte­katoksen viereen odottamaan

Entiset joulukuuset voivat päätyä kahteen tarkoitukseen: joko niistä tulee haketta tukiaineeksi kompostiin Espoossa tai ne poltetaan sekajätteen mukana Vantaalla.

Nainen vei joulukuusta pois vuonna 2015.

2.1. 19:48

Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) kerää jälleen kymmeniätuhansia joulukuusia hyötykäyttöön muiden jätteiden mukana. Vuosittain kuusia on kerätty noin 55 000.

Kun kuusesta on valmis luopumaan, sen voi jättää odottamaan näkyville jätekatoksen tai -astioiden lähelle. Sieltä kuusi napataan mukaan ilman erillistä maksua.

HSY ohjeistaa, että kuusta ei pitäisi viedä sisään jätetilaan tukkimaan kulkuteitä. Ulkona taas tulisi pitää huoli, ettei kuusen päälle kasata lunta.

Tavallisimmin kuusia kerätään samalla kun biojätteitä viedään pois. Yksittäisen kuusen voi viedä maksutta myös Sortti-asemalle.

Kuusista suurin osa päätyy hyötykäyttöön Espoon Ämmässuolle. Kuusista saadaan noin sata tonnia haketta, jota käytetään tukiaineena kompostoinnissa biojätteen käsittelylaitoksessa.

Jos kiinteistöstä ei erikseen kerätä biojätettä, kuusi viedään pois sekajätteen mukana. Silloin se ei päädy Ämmässuolle vaan Vantaan jätevoimalaan poltettavaksi.

Kuusia kerätään asuinkiinteistöistä, kouluista ja päiväkodeista tammi–helmikuun aikana.

Keräys koskee vain oikeita kuusia. Rikkinäisen tekokuusen paikka on sekajäteastia. Jos se ei sovi astiaan, paikaksi valitaan Sortti-asema.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat