Espooseen avataan uusi joukkoliikennekatu - Kaupunki | HS.fi

Espooseen avataan uusi joukkoliikennekatu

Salinpellontien joukkoliikennekatu parantaa yhteyksiä Espoon keskuksen ja Tapiolan välillä sekä Niittykummun ja Tapiolan metroasemille.

Espoon Suurpellon, Suvelan ja Kuurinniityn asukkaiden joukkoliikenneyhteydet muun muassa metroasemille paranevat, kun uusi joukkoliikennekatu avautuu.

3.1. 8:36

Espoon poikittaiset joukkoliikenneyhteydet paranevat, kun Espoon keskuksen ja Tapiolan väliin avautuu uusi joukkoliikennekatu loppiaisen jälkeen.

Suurpeltoa ja Kuurinniityn asuinaluetta yhdistävä Salinpellontien joukkoliikennekatu avautuu 10. tammikuuta.

Nykyisin Turunväylän kautta kiertävä bussilinja 118 siirtyy käyttämään uutta joukkoliikennekatua. Matka-aika pysyy suunnilleen samana, mutta linjan täsmällisyys paranee.

Matka-aikojen hajonta on ollut suurta Kehä II:n ja Turunväylän välisellä osuudella, kun bussi on välillä juuttunut ruuhkiin. Täsmällisyyden parantuessa myös vaihtoyhteydet toteutuvat paremmin.

Espoon keskuksen ja Tapiolan välinen bussilinja 118 kulkee jatkossa Kuurinniityn asuinalueen kautta.

Linjan 118 uusi reitti kulkee Tapiolan ja Niittykummun metroasemien kautta Suurpeltoon ja sieltä Kuurinniittyn ja Suvelan kautta Espoon keskukseen.

Reittimuutoksen yhteydessä linjan 118 vuoroväliä tihennetään.

Samassa yhteydessä nykyinen Tapiolan ja Suurpellon välinen linja 118B lakkautetaan. Myös linjan 224 tekemä koukkaus Kuurinniittyyn päättyy.

Salinpellontien joukkoliikennekatu on kolmas henkilöautoilta kielletty katuosuus Espoossa.

Muut joukkoliikennekadut ovat Lehtikaskentie Latokaskessa ja Markkinakatu Matinkylässä kauppakeskus Ison Omenan vieressä.

Markkinakadusta osa on rajattu vain bussiterminaalin liikenteelle. Lisäksi liittymä Länsiväylältä Markkinakadulle on vain linja-autojen käytössä.

Oikaisu kello 12.49: Korjattu joukkoliikennekadun nimeksi Salinniityn sijasta Salinpellontien joukkoliikennekatu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat