Pääkaupunkiseudun koronarajoituksista linjataan tänään - Kaupunki | HS.fi

Pääkaupunkiseudun koronarajoituksista linjataan tänään

Koronatartuntojen jäljitys vie paljon työvoimaa, mutta silti siinä on useiden päivien viive.

Koronajäljittäjä työssään Vantaan kaupungin tartunnanjäljityksessä viime vuoden maaliskuussa.

3.1. 11:43

Kaikkien liikunta- ja harrastetilojen sulkupäätöksen jatko on tänään pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän arvioitavana.

Ilman uusia linjauksia Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös kahden viikon mittaisesta sulusta päättyisi ensi viikon maanantaina 10. tammikuuta.

Sekä pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä että Hus suosittivat näitä rajoituksia ennen joulua.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan rajoitusten kohtalon lisäksi koronakoordinaatioryhmän asialistalla on ruuhkautuneen koronajäljitystilanteen kohtalo.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) teki viime viikolla päätöksen, jonka mukaan julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat Uudellamaalla pitää sulkea kahdeksi viikoksi.

Sulkulistalla olivat kuntosalien ja muiden sisäliikuntatilojen lisäksi yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat, tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

Myös huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat, kauppakeskusten yleiset oleskelutilat ovat sulkulistalla.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Avin päätöksen mukaan Uudellamaalla kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kolmeksi viikoksi tammikuun 17. päivään saakka.

Koronatartuntojen jäljityksessä on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä useiden päivien viive.

Esimerkiksi Helsingin tartunnanjäljityksessä on jo siirrytty kohti rajattua ja kohdennettua jäljitystä. Näitä ovat esimerkiksi tartunnat sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä.Tartunnanjäljityksessä on ollut töissä Helsingissä 150 ihmistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat