Rekka suistui tieltä ja kaatui Turunväylällä, poliisin mukaan kuljettaja ei ajanut riittävän hiljaa ja huolellisesti vaativassa ajokelissä - Kaupunki | HS.fi

Rekka suistui tieltä ja kaatui Turunväylällä, poliisin mukaan kuljettaja ei ajanut riittävän hiljaa ja huolellisesti vaativassa ajo­kelissä

Vanerilevylastissa ollut rekka suistui tieltä maanantai-iltana Turunväylällä. Kehä II:n liittymässä ajokaista oli suljettuna liikenteeltä useita tunteja.

Liikenneonnettomuudessa oli osallisena raskas ajoneuvo.

3.1. 20:59 | Päivitetty 4.1. 12:10

Espoon Turunväylällä tapahtui maanantai-iltana raskaan ajoneuvon ulosajo. Vanerilevyjä kuljettanut ulkomaan kilvissä ollut rekka suistui tieltä kyljelleen Turunväylällä Kehä II:n ja Nihtisillan liittymien välissä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa tiistaina, että puutavararekka kaatui kyljelleen ja osittain keskikaiteen päälle maanantaina noin kello 19.50 Turunväylällä.

Onnettomuuden jälkeen Turun suuntaan menevä ajokaista oli suljettu liikenteeltä. Noin kello 1.30 yöllä tilanteen Turunväylällä kerrottiin olevan ohi.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan onnettomuushetkellä tien pinta oli liukas ja satoi räntää. Tapahtumaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Onnettomuudessa ei ollut osallisena muita ajoneuvoja, eikä henkilövahinkoja sattunut.

Ylikomisario Aapo Isoahon mukaan tämänhetkinen arvio on, ettei kuljettaja kuljettanut ajoneuvoa tilanteessa niin huolellisesti ja riittävän hiljaa, mitä vaativat keliolosuhteet olisivat edellyttäneet.

Tapahtumasta olisi voinut aiheutua vaaraa myös toisten turvallisuudelle, poliisin tiedotteessa kerrotaan. Muu liikennemäärä oli kuitenkin suhteellisen vähäistä, kun onnettomuus tapahtui.

Päivystävän palomestarin Jaakko Niskalan mukaan onnettomuudessa vältyttiin henkilövahingoilta.

”Onneksi siihen ei sattunut ketään muuta alle tai samaan aikaan”, Niskala sanoo.

Kuljettaja oli kommentoinut pelastushenkilökunnalle ajoneuvon lähteneen yhtäkkiä luisumaan tien sivuun. Onnettomuuspaikalla ei Niskalan mukaan ollut erityisen huono ajokeli tai liukas tie.

”Suora tiehän siinä on”.

Oikaisu 3. tammikuuta 2022 kello 21.08: Oikaistu Länsiväylä Turunväyläksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat