Vantaa alkaa jakaa muualta tuleville kaupungin työntekijöille kolmansia rokotuksia ilman ajanvarausta - Kaupunki | HS.fi

Vantaa alkaa jakaa muualta tuleville kaupungin työntekijöille kolmansia rokotuksia ilman ajanvarausta

Vantaa alkaa antaa kolmansia rokotuksia ilman ajanvarausta ja 5–11-vuotiaille lapsille rokotuksen ajanvarauksella.

Vantaan rokotuspiste ammattiopisto Variassa joulukuussa 2021.

4.1. 14:41 | Päivitetty 4.1. 20:59

Vantaan kaupunki tarjoaa tammikuun alusta lähtien rokotuksia myös muilta paikkakunnilta työhön tuleville kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatusalan työntekijöilleen.

Työntekijöiden on mahdollista saada rokotteensa walk in -periaatteella, eli ilman ajanvarausta, kerrotaan Vantaan kaupungin tiedotteesta.

Rokotteita annetaan Vantaalla seitsemässä rokotus­pisteessä, joissa kaikissa on tarjolla rokotteita sekä ajanvarauksella että ilman. Ilman ajanvarausta saapuvien asiakkaiden tulee varautua jonottamiseen.

Tilapäisesti toisessa kunnassa oleskelevat vantaalaiset voivat ilman erillistä maksusitoumusta hakea koronarokotuksen lähimmästä rokotuspisteestä.

Ilman ajanvarausta kolmannen koronarokotteen ovat voineet jo aiemmin saada kaikki yli 18-vuotiaat, joiden kakkosrokotuksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Vantaalaisista 12 vuotta täyttäneistä kolmannen koronarokotuksen on saanut jo kolmannes.

Ensimmäinen ja toinen koronarokote ovat olleet saatavilla ilman ajanvarausta jo aiemmin kaikille 12 vuotta täyttäneille.

Kaikille 5–11-vuotiaille tarjotaan ensimmäisen koronarokotteen rokotusaikoja Vantaalla. Myös Espoossa 5-11-vuotiaat voivat saada ensimmäisen rokotteen ajanvarauksella. Helsinki antoi vuoden lopussa joitain 5– 11-vuotiaiden rokotusaikoja varattavaksi.

Helsinki tiedotti tiistaina 4. tammikuuta avaavansa ajanvarauksen koronarokotukseen kaupungin työntekijöille työterveyshuollon puolella.

Oikaisu 4.1.2022 kello 20:35. Korjattu virheellinen tieto siitä, että Vantaa jakaisi rokotuksia kaikille kaupungin työntekijöille. Kyse on sosiaali- ja terveydenhuollon ja varhaiskasvatuksen työntekijöistä. Tarkennettu lisäksi tietoa siitä, että Vantaalla kaikki yli 18-vuotiaat voivat saada koronarokotteen ilman ajanvarausta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat