Keski-ikäinen mies hyökkäsi eläkeikäisten naapuriensa kimppuun keskellä päivää Meilahdessa - Kaupunki | HS.fi

Keski-ikäinen mies hyökkäsi eläkeikäisten naapuriensa kimppuun keskellä päivää Meilahdessa

Oikeudessa ei selvinnyt, miksi mies hyökkäsi naapuriensa kimppuun Helsingissä.

7.1. 10:56

Keski-ikäinen mies hyökkäsi yllättäen naapurissa asuvan eläkeikäisen pariskunnan kimppuun kesällä 2019.

Uhrin kertomuksen mukaan mies oli sylkenyt tuolloin 76-vuotiaan miehen ja tämän 68-vuotiaan vaimon päälle. Hyökkääjä oli muun muassa potkinut uhreja.

Miestä syytettiin oikeudessa pahoinpitelyistä sekä kunnianloukkauksista. Käräjäoikeuden mukaan iäkkäisiin henkilöihin kohdistettu väkivallankäyttö ja ihmisarvoa loukkaava sylkeminen olivat erityisen moitittavia.

Vuonna 1965 syntynyt mies tuomittiin teosta kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen huhtikuussa 2021.

Hyökkääjän kiisti syytteet käräjäoikeudessa ja pyrki hakemaan hovioikeudesta syytteiden kumoamista. Hovioikeus ei tammikuun alussa myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa.

Hyökkääjän mukaan naapurit olisivat seuranneet häntä ja käyneet hänen kimppuunsa Kuusitiellä Meilahdessa. Naapureiden tarkoituksena oli miehen mukaan varastaa hänen kellonsa.

Paikalle sattuneen lenkkeilijän silminnäkijäkertomus ei kuitenkaan vahvistanut miehen kertomaa. Silminnäkijä oli sattunut paikalle, kun tilanne oli jo käynnissä ja mies oli potkimassa maassa ollutta vanhempaa miestä.

Ryöstöön viittaava tilanne vaikutti käräjäoikeuden mukaan yleiseen elämänkokemukseen viitaten mahdottomalta. Kysyttäessä eläkeläismieheltä, oliko tämä itse hyökännyt miehen kimppuun, hän vastasi, ettei 76-vuotiaana pysty hyökkäämään tekijän kimppuun.

Oikeudenkäynnissä ei selvinnyt, miksi mies oli käynyt ulkomaalaistaustaisten eläkeläisten kimppuun.

Eläkeläismies soitti maasta noustuaan pojalleen ja pyysi tätä hälyttämään poliisin paikalle. Kaikki osapuolet olivat tämän jälkeen siirtyneet läheiseen Alepaan, johon myös pariskunnan poika saapui ystävänsä kanssa.

Nuoret miehet ottivat epäillyn pahoinpitelijän kaupassa kiinnipito-otteeseen ja pitivät häntä voimaa käyttäen aloillaan poliisien tuloon saakka. Tilanne tallentui kaupan valvontakameraan.

Tallenteella näkyy myös, kuinka hyökkäyksen kohteeksi joutunut nainen kopauttaa kiinnipidettyä miestä kepillä kasvoihin.

Nuoret miehet ja nainen saivat tuomiot pahoinpitelyistä. Nainen ja hänen poikansa tuomittiin sakkorangaistuksiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat