Mitä pääkaupunkiseudulla voi tehdä loppiaisena? HS kokosi vinkit pyhäpäivän viettoon - Kaupunki | HS.fi

Mitä pää­kaupunki­seudulla voi tehdä loppiaisena? HS kokosi vinkit pyhä­päivän viettoon

Valofestivaali Lux Helsinki järjestetään vaikeasta koronatilanteesta huolimatta.

Pääkaupunkiseudulta löytyy jo latuja useasta paikasta. Kuvassa hiihtäjiä Espoon Oittaalla joulupäivänä.

5.1. 19:29 | Päivitetty 6.1. 9:50

Talvinen sää pelastanee loppiaisen, joka voisi laajojen koronarajoitusten vuoksi muuten kulua ankeissa merkeissä pääkaupunkiseudulla.

Onneksi on lunta, ja onneksi voi ulkoilla.

Esimerkiksi luistelemaan pääsee nyt lukuisissa paikoissa ympäri pääkaupunkiseutua. Ajantasaiset tiedot luistelukenttien kunnosta löytyvät ulkoliikunta.fi-palvelusta.

Espoossa retkiluistelijoille on aurattu Bodomjärven jäälle kaksi reittiä. Pidempi on alle yhdeksän ja lyhyempi vajaat neljä kilometriä.

Lue lisää: Upea näky Espoossa: Retkiluistelijat taiteilivat meren jäälle valtavan teoksen – Työvälineinä toimivat lumilapiot ja harjat

Lumesta huolimatta hiihtoladut ovat pääkaupunkiseudulla vielä melko kiven alla, mutta kyllä niitäkin löytyy: Helsingissä hiihtämään pääsee Paloheinässä ja Mustavuoressa, Espoossa Oittaalla, Leppävaarassa ja Puolarmaarissa ja Vantaalla Hakunilassa ja Petikossa.

Lue lisää: Espoon vanhassa kartanomiljöössä piileskelee talvilajien keidas

Pääsääntöisesti auki olevat ladut on kuitenkin lyhyitä. Esimerkiksi Paloheinässä auki olevat kaksi latua ovat pituudeltaan alle kaksi kilometriä. Ajankohtaiset latutiedot löytyvät ulkoliikunta.fi-palvelusta.

Kulttuuripuolella loppiaisen kirjaimellinen valopilkku on Lux-festivaali, jonka Helsinki järjestää vaikeasta koronatilanteesta huolimatta.

Lux Helsinki järjestetään loppiaisen molemmin puolin 5.–9. tammikuuta.

Tapahtumaa on valmisteltu alusta asti mahdollisimman terveysturvallisesti, mutta nopeasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi osa jo julkistetuista teoksista on jouduttu perumaan.

Valotaidetta nähdään tänä vuonna Mustikkamaan ja Suvilahden lisäksi muun muassa Olympiastadionin yllä, Alppipuistossa ja Korkeasaaressa. Tunnetut rakennukset kuten City Center, Forum, UPM-Kymmenen pääkonttori ja Eduskuntatalo saavat uudenlaisen muodon valotaiteen ansiosta.

Lue lisää: Lux Helsinki järjestetään hankalasta koronatilanteesta huolimatta

Osa museoista pitää loppiaisena ovet suljettuina, mutta osa on auki. Esimerkiksi Ateneum ja Sinebrychoffin taidemuseo ovat auki kello 10–17.

Lapsiperheet voivat vierailla Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa, joka on avoinna kello 11–19. Vantaan Heureka on avoinna kello 11–18 rajatulla kävijämäärällä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat