Kaasusumutetta käyttänyttä järjestyksenvalvojaa osoitettiin aseella Sörnäisten metroasemalla – Poliisi edistynyt tutkinnassa, 27-vuotias vangittu epäiltynä tapon yrityksestä - Kaupunki | HS.fi

Kaasusumutetta käyttänyttä järjestyksen­valvojaa osoitettiin aseella Sörnäisten metro­asemalla – Poliisi edistynyt tutkinnassa, 27-vuotias vangittu epäiltynä tapon yrityksestä

Yhdellä lipuntarkastajia ja järjestyksenvalvojia uudenvuodenpäivänä häiriköineistä miehistä oli mukanaan ase. Poliisi epäilee, että hänen tavoitteenaan oli ampua 20-vuotiasta järjestyksenvalvojaa.

5.1. 16:06

Helsingin poliisi on edistynyt uudenvuodenpäivänä Sörnäisten metroasemalla tapahtuneen välikohtauksen tutkinnassa.

Lue lisää: Mies yritti ampua järjestyksenvalvojaa Sörnäisten metroasemalla

Poliisi sai uudenvuodenpäivän iltapäivänä ilmoituksen kolmesta uhkaavasti käyttäytyvästä henkilöstä Sörnäisten metroasemalla.

Miehet häiriköivät laiturialueella lipuntarkastajia ja järjestyksenvalvojia. Yhdellä miehellä oli mukanaan ampuma-ase. Poliisi epäilee, että hänen tavoitteenaan oli ampua 20-vuotiasta järjestyksenvalvojaa.

”Tämänhetkisen tiedon mukaan epäilty oli vastustanut laiturialueelta poistamista ja käyttäytynyt aggressiivisesti. Järjestyksenvalvoja oli käyttänyt häneen kaasusumutetta. Tämän seurauksena epäilty oli ottanut esiin aseen ja tähdännyt sillä asianomistajaa”, kertoo poliisin tiedotteessa tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo.

Poliisi epäilee 27-vuotiasta miestä tapon yrityksestä.

Yhtään laukausta ei tilanteessa kuitenkaan ammuttu. Poliisin mukaan on mahdollista, että epäilty ei saanut asetta toimimaan tilanteessa.

Paikalla olleet saivat aseen pois epäillyltä. Yksi järjestyksenvalvojista loukkaantui tilanteessa lievästi.

Epäilty vangittiin keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa. Häntä epäillään lisäksi ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Kaksi muuta kiinniotettua on vapautettu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat