Helsinki valmistelee Herttoniemen varasairaalan käyttöönottoa huonontuneen koronavirustilanteen takia - Kaupunki | HS.fi

Helsinki valmistelee Hertto­niemen vara­sairaalan käyttöön­ottoa huonontuneen korona­virus­tilanteen takia

Helsingin kaupunki varautuu työntekijöiden henkilöstösiirtoihin sairaalahoidon turvaamiseksi.

Helsingin kaupunki aloittaa Herttoniemen varasairaalan ja 50 sairaansijan käyttöönoton valmistelun.

5.1. 17:31

Helsingin kaupunki aloittaa välittömästi Herttoniemen varasairaalan käyttöönoton valmistelun huonontuneen koronavirus­tilanteen takia, kaupunki tiedottaa. Herttoniemeen valmistellaan 50 sairaansijaa.

Samalla Helsinki nostaa valmiustason niin sanottuun tehostettuun valmiuteen. Näin kaupunki ohjaa covid-19-tautiin sairastuneiden hoidossa tarvittavia resursseja tarpeen mukaan sosiaali- ja terveystoimialan käyttöön.

Helsinki varautuu siis kaupungin työntekijöiden henkilöstösiirtoihin sairaalahoidon turvaamiseksi. Esimerkiksi Herttoniemen varasairaalan käynnistäminen vaatii lisää työvoimaa kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalle.

Kaupungin mukaan huonontunut koronavirustilanne kuormittaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintakykyä tällä hetkellä niin paljon, että alan nykyiset voimavarat eivät yksin riitä turvaamaan tarvittavia toimintoja.

Helsingin kaupunki joutuu rajoittamaan kiireettömien sosiaali- ja terveyspalvelujen tarjoamista, jotta voimavarat voidaan keskittää rokottamiseen, koronapotilaiden hoitoon sekä muuhun kiireelliseen ja välttämättömään hoitoon sekä palveluihin.

Tehostettu valmius puretaan heti, kun tilanne sen sallii.

Helsingin kaupungin sairaaloissa on kaupungin keskiviikkoisen tiedotteen mukaan koronaviruksen takia hoidettavia potilaita jo 70, ja määrä kasvaa nopeasti.

Helsinkiläisiä koronapotilaita hoidetaan myös Husin sairaaloissa. Koronavirustartunnan vuoksi sairaalassa olevien helsinkiläisten potilaiden määrä oli keskiviikkona yhteensä lähes sata. Määrä on noin kaksinkertaistunut kahden viikon takaisesta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat