Avi jatkamassa tilojen sulkuja Uudellamaalla, paraikaa valmistelussa oleva päätös tarkoitus julkaista perjantaina - Kaupunki | HS.fi

Avi jatkamassa tilojen sulkuja Uudella­maalla, paraikaa valmistelussa oleva päätös tarkoitus julkaista perjantaina

Tilarajoituksia on tarkoitus jatkaa kahdella viikolla aina tammikuun 24. päivään saakka.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkamassa tartuntatautilain mukaisia tilojen sulkurajoituksia Uudellamaalla. Halli suljettu -kyltti Malmin uimahallin ovessa Helsingissä 28. joulukuuta.

5.1. 18:27 | Päivitetty 5.1. 22:13

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on jatkamassa tartuntatautilain mukaisia tilojen sulkupäätöksiä Uudellamaalla. Rajoitukset olisivat voimassa 11.–24. tammikuuta, kun nykyiset rajoitukset päättyvät 10. tammikuuta.

Suunnitelmat perustuvat Uudenmaan alueellisen korona­koordinaatio­ryhmän tällä viikolla antamiin suosituksiin. Ryhmän mukaan tila- ja yleisörajoituksia on välttämätöntä jatkaa.

Avin varsinainen päätös uusista rajoituksista on tarkoitus julkaista perjantaina. Päätöksen tarkkaa sisältöä valmistellaan paraikaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella ollaan jatkamassa myös sisällä järjestettävien tilaisuuksien kokoontumis­rajoituksia. Nykyinen päätös on voimassa 17. tammikuuta asti, ja uusi päätös olisi voimassa sen jälkeen todennäköisesti kaksi viikkoa eli tammikuun loppuun.

Avin tiedotteen mukaan epidemiatilanne uhkaa terveydenhuollon kantokykyä, minkä vuoksi rajoituksia ei voida toistaiseksi lieventää.

”Kun nähdään, miten epidemiatilanne etenee etenkin terveydenhuollon kuormituksen kannalta, on mahdollista tehdä rajatumpia päätöksiä, jos kaikkein korkeimman tartuntariskin tilojen sulkeminen on edelleen välttämätöntä”, kertoo ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteessa.

Tämänhetkiset päätökset rajoituksista on ulotettu kaikkiin tartuntatautilain pykälässä 58 g tarkoitettuihin tiloihin. Niihin lukeutuvat muun muassa kuntosalit, uimahallit ja kauppakeskusten yleiset tilat.

”Toistaiseksi tilojen sulkupäätökset niin laajana kuin ne on lain puitteissa mahdollista ollut tehdä ovat kuitenkin olleet ehdottomasti välttämättömiä. Varmasti jokainen meistä toivoo, että sulkuja ei tarvitsisi jatkaa enää kauaa.”

Myös pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ilmoitti maanantaina suosittelevansa aville tilarajoitusten jatkamista kahdella viikolla nykyisten rajoitusten päättyessä.

Lue lisää: Pääkaupunkiseudun koronaryhmä: nykyisiä rajoituksia jatkettava kahdella viikolla

Uudet rajoitukset olisi ryhmän suosituksen mukaan syytä rajata niin, että ne eivät koskisi tietyn ikäisten lasten ohjattua harrastustoimintaa.

Tällä hetkellä rajoitukset eivät koske avin mukaan vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ohjattua harrastustoimintaa.

Lisäksi ryhmä suosittelee, että uimahallien käyttö sallittaisiin erityisuimakortin haltijoille.

Oikaisu 5.1.2022 kello 21.59: Rajoitukset eivät tällä hetkellä koske vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ohjattua harrastustoimintaa. Jutussa puhuttiin aiemmin vuodesta 2003.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat