Finnairin lento Bangkokiin laskeutui takaisin Helsinki-Vantaalle koneen sisällä olleen savun vuoksi - Kaupunki | HS.fi

Finnairin lento Bangkokiin laskeutui takaisin Helsinki-Vantaalle koneen sisällä olleen savun vuoksi

Finnair ja Onnettomuustutkintakeskus selvittävät tapahtunutta.

Finnair Airbus A350 -lentokone kuvattiin Vantaalla syyskuussa 2020.

6.1. 11:49

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtenyt Finnairin lento Thaimaan Bangkokiin peruttiin koneessa havaitun savun takia keskiviikko-iltapäivänä.

Lento AY141 nousi ilmaan kello viiden jälkeen noin tunnin myöhässä alkuperäisestä aikataulustaan. Koneen sisällä havaittiin pian lentoon nousun jälkeen savua, ja kone kääntyi ja laskeutui takaisin Helsinki-Vantaalle. Finnair kertoo selvittävänsä savun syntysyytä.

”Tilanteesta ei käsittääkseni ole aiheutunut koneessa olleille vaaraa, kone laskeutui normaalisti”, kertoo Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist.

Lento peruttiin ja matkustajille etsitään korvaavat yhteydet.

Talqvistin mukaan kone on käynyt tapahtuneen jälkeen läpi Finnairin oman teknisen tarkastuksen, mutta hänellä ei ollut vielä raporttia tarkastuksesta.

Pelastuslaitos oli kiitotiellä vastassa ilmasta palaavaa lentokonetta.

”Aina kun koneessa tehdään vikahavainto, jonka vuoksi lähtenyt lento palaa asemalle, niin pelastuslaitos tulee paikalle varmistamaan tilannetta”, sanoo Tallqvist.

Myös Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoo selvittävänsä tilannetta, jossa Finnairin A350-lentokoneen sisätiloihin muodostui savua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat