Vanha Karhusaaren huvila kunnostetaan Espoossa – Korjausten hinta 2,8 miljoonaa - Kaupunki | HS.fi

Vanha Karhusaaren huvila kunnostetaan Espoossa – Korjausten hinta 2,8 miljoonaa

Tarkoitus taata, että rakennus pysyy kunnossa.

Karhusaaren huvila sijaitsee Länsiväylän varressa.

10.1. 15:37

Espoossa Karhusaaren huvilan korjaushanke etenee. Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto on hyväksynyt hankesuunnitelman huvilan päärakennuksen korjauksesta ja siihen liittyvästä sisätilojen pintakunnostuksesta.

Jaoston päätöksen mukaan korjaus on kuitenkin tehtävä vuosittaisten määrärahojen rajoissa.

Rakennuksen ulkopuoli ja ulkoseinärakenne on tarkoitus peruskorjata. Myös vesikatto aiotaan kunnostaa. Näin taataan se, että rakennus pysyy kunnossa.

Ulkoseinärakenteen korjaamisen vuoksi myös sisätiloja täytyy joiltakin osin korjata.

Huvilan pihaan asennetaan opasteita, korjataan valettuja kaiteita ja parannetaan maan pinnan muotoja siten, että pintavesi kulkeutuu pois rakennuksen seinien viereltä.

Tälle vuodelle investointiohjelmassa on varattu korjauksiin kaksi miljoonaa euroa. Hankesuunnitelman toteuttamisen on alustavasti laskettu tietävän 2,8 miljoonan euron kustannuksia.

Kohteen suunnittelun ja tarvittavan rakennusluvan arvioidaan valmistuvan ensi maaliskuussa ja urakkakilpailutus tehdään ensi keväänä. Rakennus on suojeltu.

Huvilan ensimmäisessä kerroksessa on kokoustiloja. Riittävän ilmanvaihdon varmistamiseksi esitetään huonekohtaisia ilmanvaihtokoneita kokoontumishuoneisiin.

Huvila on valmistunut 1890-luvun loppupuolella ja se on arkkitehti Karl August Wreden suunnittelema. Huvilan omistaja oli Nicolas Sinebrychoff, joka saapui saareen lomaviettoon purrella. Espoon kaupunki osti Karhusaaren omistukseensa vuonna 1980.

Espoo havitteli alueelle laajaa Lastenmaailmaa muutama vuosi aiemmin. Hankkeesta kuitenkin luovuttiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat