Ravintola kiinnitti lapun oveen ja sulki samalla yleisen kulkureitin keskellä Helsinkiä – ”Näin tässä on toimittava” - Kaupunki | HS.fi

Ravintola kiinnitti lapun oveen ja sulki samalla yleisen kulkureitin keskellä Helsinkiä – ”Näin tässä on toimittava”

Käytävän sulkeuduttua Keskuskadulta ei päässyt Mikonkadulle sisäkautta. Torstaina ravintola avasi käytävän uudelleen.

Keskuskadulta Mikonkadulle kulkeva käytävä oli suljettu läpikululta koronapassivalvonnan takia aiemmin tällä viikolla. Torstaina käytävä avautui jälleen.

13.1. 11:11 | Päivitetty 13.1. 17:04

Suosittu läpikulkukäytävä Helsingin ydinkeskustassa WTC:n ja Aikatalon korttelissa oli vielä keskiviikkona suljettuna kävelijöiltä ravintola Deliberin koronapassivalvonnan takia.

Sulun vuoksi Keskuskadulta ei päässyt Mikonkadulle lämpimien sisätilojen kautta kuten tavallisesti. Käytävällä oleva lasiovi oli lukittu, ja oveen oli teipattu lappu, joka kertoi, että läpikulku on poikkeuksellisesti estetty.

Käytävän yhdistämissä kiinteistöissä toimii Deliberin lisäksi monia muitakin yrityksiä, esimerkiksi Esport, Friends & Burgers, Jungle Juice Bar, Santa Fé ja Tunnin kuva.

Keskuskatu kuuluu Helsingin keskustan vilkkaimpiin jalankulkualueisiin.

Miksi yksi toimija on saanut luvan sulkea käytävän, jonka varrella on myös muiden yritysten liiketiloja?

”Yrittäjä on hankalassa välikädessä”, sanoo vuokrauspäällikkö Ville Laurila kiinteistön omistavasta eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta.

”Kaavan mukaan käytävä on pidettävä kuljettavana tilana, ja toisaalta valvontaa on tehtävä. Koronapasseja on käytännössä mahdotonta valvoa ja tilaa rajata ilman, että ovia pidetään kiinni. Näin tässä on toimittava.”

Laurilan mukaan suljettu käytävä kuuluu ravintolan vuokraamaan alueeseen.

”Emme pysty kolmea ovea kontrolloimaan, mistä ovesta ihmisiä tulee sisään ja mistä lähtee ulos”, sanoi myös Deliberiä pyörittävä yrittäjä Matti Himberg.

Lue lisää: HS:n tiedot: STM esittää sekä baarien että ruoka­ravintoloiden sulkemista kolmeksi viikoksi, korona­ryhmän neuvottelut jatkuvat huomenna

Ravintolat ovat joulukuun lopulta alkaen voineet vaatia koronapassia asiakkailtaan koko aukiolonsa ajan, vaikka koronapassit eivät enää vapauta rajoituksista. Pakollista koronapassin käyttö ei ole.

Himbergin mukaan Deliberissä koronapassit on päätetty tarkastaa turvallisuussyistä niin kuin useissa muissa ravintolassa.

Torstaina ravintoloitsija kertoi, että käytävä on jälleen avattu jalankulkijoille. Ravintoloitsijan mukaan päätös ovien avaamisesta tehtiin siksi, että asiakasvirta on vähentynyt radikaalisti ja henkilökunta pystyy nyt valvomaan tilaa helpommin.

Himberg sanoo olevansa kyllästynyt jatkuviin muutoksiin ravintolarajoituksissa ja niiden aiheuttamaan epävarmuuteen.

”Odotamme päätöksiä joka päivä. Emme tiedä, mikä päätös tulee taas huomenna. Tiedämme vain, että tänään pitää sulkea kello 18.”

Aikatalon ja WTC:n kortteli Keskuskadulta kuvattuna.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat