Helsinki haluaa purkaa seitsemän alle 40-vuotiasta kerrostaloa Vesalassa Aarrepuiston reunalta - Kaupunki | HS.fi

Helsinki haluaa purkaa seitsemän alle 40-vuotiasta kerros­taloa Vesalassa Aarre­puiston reunalta

Purettavien betonitalojen tilalle on tarkoitus rakentaa pääosin puisia asuintaloja.

Purettavaksi ehdotetut rakennukset näkyvät kuvan keskellä olevan Aarrepuiston yläpuolella.

11.1. 20:00

Helsinki on aikeissa purkaa seitsemän 1980-luvun kerrostaloa Mellunkylän Vesalassa. Tilalle se ehdottaa uusia asuintaloja, jotka palvelevat paremmin nykyisyyden ja tulevaisuuden tarpeita.

Purku-uhan alla olevissa rakennuksissa on Helsingin kaupungin asuntojen (Heka) vuokra-asuntoja.

Helsingin kaupunkiympäristö­lautakunnan piti päättää talojen kohtalosta osaltaan tiistaina, mutta se jätti asian pöydälle. Lautakunta käsittelee asemakaavan muutosta uudelleen ensi viikolla.

Tämän jälkeen asia menee vielä kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Jos ehdotettu kaavaratkaisu toteutuu, Aarrepuiston laidalle Aarteenetsijäntie 2–4:een saatetaan tulevaisuudessa rakentaa useita 3–8-kerroksisia taloja nykyisten neli­kerroksisten betonielementti­talojen tilalle.

Massamalli näyttää, miten uudet talot sijoittuisivat kuvan keskellä olevan Aarrepuiston laidalle.

Uusiin taloihin on kaavailtu paitsi Hekan vuokra-asuntoja myös puolihitas- ja asumis­oikeus­asuntoja. Toteutuessaan hanke toisi alueelle 200 uutta asukasta.

Nykyiset talot ovat alle 40 vuotta vanhoja. Helsingin virkamies­koneisto on perustellut hankkeen kestävyyttä muun muassa sillä, että rakennusten purkaminen ei tuota mainittavia ilmastopäästöjä.

Uudisrakentamisen päästöjä kaupunki puolestaan aikoo hillitä esimerkiksi edellyttämällä puun käyttöä: uudet rakennukset olisivat pääosin puuta niin rakenteiltaan kuin julkisivujen verhouksiltaan.

Lisäksi pyrkimyksenä on vähentää alueen asukkaiden autoriippuvuutta parantamalla joukko­liikenne­yhteyksiä. Suunniteltu Vantaan ratikka ja Raide-Jokeri 2 korvaisivat osan aluetta nyt palvelevasta bussiliikenteestä. Metro Mellunmäkeen on kulkenut jo yli 30 vuotta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat