Helsinki linjasi: päiväkotiin ja kouluun voi mennä vaikka perheessä sairastetaan koronaa - Kaupunki | HS.fi

Helsinki linjasi: päiväkotiin ja kouluun voi mennä vaikka perheessä sairastetaan koronaa

Etäkoulua järjestetään Helsingin kouluissa mikäli poissa on runsaasti henkilöstöä, kaupunki tiedotti oppilaiden vanhempia.

Koululainen pakkaa kasvomaskin reppuunsa Espoossa 5. tammikuuta 2021.

12.1. 11:02

Vaikka kotona jylläisi korona, oireeton lapsi tai nuori voi mennä kouluun, päiväkotiin tai oppilaitokseen. Helsingin kaupunki linjasi tuoreessa wilma-viestissä koulujen vanhemmille ja oppilaille.

Pienissäkin oireissa olisi kuitenkin jäätävä kotiin.

”Jos lapsella tai nuorella on lieviä hengitystieoireita (yskä, nuha, muutaman päivän kuume), tulee jäädä kotiin. Kun oireet ovat poissa tai olo on ollut selvästi parempi muutaman päivän ajan, voi palata oppilaitokseen, kouluun tai päiväkotiin. Koronatestiin ei ole välttämätöntä hakeutua”, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajan Satu Järvenkallaksen ja sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtajan Juha Jolkkosen viestissä todetaan.

”Oireettomat lapset ja nuoret voivat käydä varhaiskasvatuksessa, koulussa ja oppilaitoksessa.”

Kouluissa ja oppilaitoksissa järjestetään etäopetusta linjauksen mukaan vasta siinä tapauksessa, jos poissa on runsaasti henkilöstöä.

Linjaus on yhteneväinen Helsingin kaupungin tartuntataudeista vastaavan lääkärin Sanna Isosompin näkemyksen kanssa. Isosomppi totesi sunnuntaina Helsingin Sanomissa, että mikäli kotona podetaan koronavirustautia, oireeton lapsi voi edelleen käydä koulua.

Lue lisää: Sairaanhoitopiirit tyrmäävät hallituksen karanteeni­linjauksen kouluille – ”On hyväksyttävä, että joku saattaa saada koulusta tartunnan”

Muuttuneessa tartuntatilanteessa myös mahdollisten altistusten keskitetystä tiedottamisesta varhaiskasvatuksessa, koulussa tai oppilaitoksessa luovutaan.

Tartunnan jäljitystä ei ole kokonaan hylätty, mutta se keskitetään riskiryhmien ja sosiaali- ja terveydenhuollon tartuntoihin.

Linjauksen mukaan myös koronalle altistuneet aikuiset voivat käydä töissä, jos ovat oireettomia eikä etätyöhön ole mahdollisuutta.

Lue lisää: Voiko omikron romahduttaa yhteis­kunnan huolto­varmuuden – HS kysyi pelastus­toimen, kauppojen ja joukko­liikenteen tilanteesta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat