Vuoden kaupunkilaiseksi valittiin Helsingin mysteeripamausta selvittänyt Jaakko Visuri - Kaupunki | HS.fi

Vuoden kaupunkilaiseksi valittiin Helsingin mysteeripamausta selvittänyt Jaakko Visuri

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan tulipalloryhmän jäsen Jaakko Visuri selvitti Helsingissä mysteeriksi jääneeksi isoa pamausta.

Ursaun jäsen ja toimistopäällikkö Jaakko Visuri.

12.1. 12:59

Viime syyskuussa Helsingissä sattunut voimakas pamaus ja sen selvittäminen toi Vuoden kaupunkilainen 2021 -tunnustuksen Jaakko Visurille.

Kaupunkitoimittajat ry valitsi Visurin Vuoden kaupunkilaiseksi hänen ansiokkaan toimintansa vuoksi.

Helsingin Metsälän yllä, keskellä tiivistä asutusta, pamahti lauantaina 11. syyskuuta voimakkaasti. Pamaus herätti laajaa huomiota ja ihmetystä kaupunkilaisten ja myös median keskuudessa.

Poliisi ei ottanut selvittääkseen pamausta, mutta Visuri otti. Hän päätti tutkia ilmassa tapahtuneen pamauksen tarkan paikan. Visuri kertoi myös Helsingin Sanomille tapauksesta.

”On harmi, jos viranomainen antaa käsityksen, että tämä oli tällä selvä. En toivoisi viranomaisten antavan viestiä, että tällaiset painetaan jatkossakin villaisella”, Visuri sanoi HS:lle.

Lue lisää: Helsingin pamaukselle löytyi todennäköinen paikka sekä jäänteitä tapahtumista –  ”Useaan otteeseen oli jotain yritetty sytyttää”

Pamauksen tarkka paikka selvisi Visurin Helsingin yliopiston Seismologian instituutista hankkimien mittaustulosten avulla.

Jaakko Visuri on Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan tulipallotyöryhmän jäsen ja Ursan toimistopäällikkö.

Vuoden kaupunkilainen -tunnustuksella halutaan nostaa esiin niitä henkilöitä, jotka haluavat pyyteettömästi parantaa ihmisten hyvinvointia alueella, Kaupunkitoimittajat ry kertoo. Vuoden kaupunkilainen valittiin nyt 25. kerran.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat