Vantaalaispoliitikon syyte törkeästä kavalluksesta kaatui käräjäoikeudessa - Kaupunki | HS.fi

Vantaalais­poliitikon syyte törkeästä kavalluksesta kaatui käräjä­oikeudessa

Ravintolakaupasta tehty kauppakirja todisti, että ravintolalaitteiden vuokra siirtyi uusille omistajille.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus kumosi keskiviikkona vantaalaispoliitikko Manav Phullin talousrikossyytteen.

12.1. 16:57

Vantaan kaupunginvaltuutetun ja aluevaaliehdokkaan Manav Phullin (kok) syyte törkeästä kavalluksesta on mennyt nurin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Phullia ja hänen liikekumppaniaan syytettiin Nordea Tukirahoitus oy:n omistaman noin 18 000 euron arvoisen ravintolalaitteiston anastamisesta. Rikosepäily liittyi Espoossa vuonna 2018 tapahtuneeseen ravintolakauppaan.

Phull ja hänen liikekumppaninsa myivät ravintolan eteenpäin uusille omistajille. Phullin mukaan kaupan yhteydessä sovittiin selvästi, että ravintolan laitteet on vuokrattu ja vuokran maksu kuuluu ostajalle.

Käräjäoikeuden mukaan allekirjoitettu kauppakirja osoittaa, että kaupan ehtona oli ravintolalaitteiston leasingsopimuksen siirtyminen uusien omistajien vastuulle.

Nordean Tukirahoitus oy ei saanut siirtolomaketta. Oikeudenkäynnissä jäi epäselväksi, olivatko uudet omistajat sitä lähettäneet. Uudet omistajat maksoivat yhden vuokraerän, joka oikeuden mukaan kertoi heidän halustaan jatkaa sopimusta.

Kun vuokraa ei tämän jälkeen maksettu, Tukirahoitus alkoi periä saataviaan ja sanoi irti leasingsopimuksen.

Koska Tukirahoitus oli esittänyt vahingonkorvausvaateensa vain Phullille ja tämän liikekumppanille, se jäi nuolemaan näppejään, kun syyte talousrikoksesta kumoutui.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat