Poliisi on tunnistanut Malmilla kolmen ryöstön yrityksestä epäillyn henkilön, kyseessä 15-vuotias poika - Kaupunki | HS.fi

Poliisi on tunnistanut Malmilla kolmen ryöstön yrityksestä epäillyn henkilön, kyseessä 15-vuotias poika

Epäillyn iän takia asia ei etene syyteharkintaan.

14.1. 11:04 | Päivitetty 15.1. 17:10

Helsingin poliisi pyysi joulukuussa havaintoja kahdesta törkeän ryöstön yrityksestä. Epäillyt rikokset tapahtuivat Malmilla 7. joulukuuta. Poliisi myös julkaisi epäillystä kuvia perjantaina.

Lauantaina poliisi tiedotti, että se on tunnistanut kyseisen ihmisen.

”Kuvissa esiintyvä henkilö on tavoitettu, ja hän on kuulustelussa myöntänyt olevansa molemmissa kuvissa esiintyvä poika. Koska poika on ollut tekohetkellä alle 15-vuotias ja siten syyntakeeton, ei asia etene syyteharkintaan. Päävastuu pojan asioista on sosiaaliviranomaisilla”, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisilaitoksen nuorisoryhmä kertoo kiittävänsä useista vihjeistä, joiden avulla poliisi pääsi oikean ihmisen jäljille.

Poliisi sai perjantaina julkaisemansa tiedotteen jälkeen tiedon myös kolmannesta samana päivänä ja samalla alueella, Markkinatiellä, tapahtuneesta ryöstön yrityksestä.

Poliisi epäilee, että aiemmin tiedotetuissa tapauksissa epäilty uhkasi kahta noin 70-vuotiasta henkilöä teräaseella. Epäilty vaati asianomistajilta heidän omaisuuttaan haltuunsa siinä onnistumatta.

”Asianomistaja otti yhteyttä poliisiin, koska aiemman tiedotteen epäillyn tuntomerkit sopivat hänen tapaukseensa”, sanoi rikoskomisario Marko Forss perjantaina.

Poliisilla oli kolmesta ryöstön yrityksestä kaksi kuvaa. Niiden epäiltiin esittävän samaa henkilöä.

”Epäilemme, että kuvissa on sama henkilö, vaikka vaatetus on erilainen”, sanoi Forss perjantaina.

Oikaisu 14. tammikuuta kello 11.30: Otsikkoa korjattu. Miestä epäillään ryöstöjen yrityksistä, ei ryöstöistä, kuten jutun otsikossa aluksi väitettiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat