Etelä-Suomen avi: pääkaupunkiseudun lasten ja nuorten harrastustoiminta saa jatkua - Kaupunki | HS.fi

Etelä-Suomen avi: pääkaupunki­seudun lasten ja nuorten harrastustoiminta saa jatkua

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei tällä hetkellä ole lisäämässä lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa liikunta-, virkistys- ja harrastustilojen sulkumääräysten piiriin.

Voimisteluseura Kiepin ja Suomen taitovoimisteluklubin lapset voimisteluharjoituksissa Töölön Kisahallissa Helsingissä helmikuussa 2021.

14.1. 12:26

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti perjantaina, ettei se ole toistaiseksi ulottamassa lasten ja nuorten harrastustoimintaa sulkumääräysten piiriin.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret saavat siis jatkaa ohjattua harrastamista muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Tilojen käytössä tulee edelleen huomioida terveysturvallisuus.

Päätös noudattaa pääkaupunkiseudun koronaryhmän suosituksia.

Lue lisää: Lasten ja nuorten harrastusten jatkumiselle siunaus pääkaupunkiseudulla – Näin koronaryhmä linjasi

Etelä-Suomen alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä on tällä viikolla arvioitu ministeriön uuden ohjauksen sisältöä suhteessa alueellisiin epidemiatilanteisiin.

Ryhmät arvioivat, että nykyisessä tilanteessa lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamisella ei saavutettaisi riittävää hyötyä epidemian torjunnassa toimista aiheutuvaan haittaan nähden.

”Määräämme uusia rajoituksia vain, jos ne arvioidaan välttämättömiksi ja oikeasuhtaisiksi keinoiksi alueen sen hetkisen epidemiatilanteen valossa”, ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo avin tiedotteessa.

“Lasten jokapäiväisen elämän rajoittaminen on koko epidemian ajan nähty viimesijaisena toimena, ja myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tätä korostanut”, Mölsä jatkaa.

Tiettyjen liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tilojen sulkumääräys on tällä hetkellä voimassa Etelä-Suomen alueella Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto arvioi parhaillaan vastaavan päätöksen välttämättömyyttä Kymenlaakson alueelle sairaanhoitopiiriltä saamansa lausunnon perusteella. Mahdollinen päätös tilojen sulkemisesta tehtäisiin arviolta ensi viikon alussa. Tilanteesta tiedotetaan lisää mahdollisimman pian.

Lasten ja nuorten ohjatun harrastustoiminnan lisäksi muuten suljettuja tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen, kuten kuntoutuksen, toteuttamiseen, aluevaalien ennakkoäänestykseen, ammattiurheiluun ja yksityis- ja perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan, tiedotteessa kerrotaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat