Kuka puhuu parhaiten? HS:n retoriikkatentti otti mittaa ehdokkaiden sanankäytöstä - Kaupunki | HS.fi

Kuka puhuu parhaiten? HS:n retoriikka­tentti otti mittaa ehdokkaiden sanan­käytöstä

Sunnuntaina iltapäivällä käydyn retoriikkatentin juonsivat HS:n toimittajat Marko Junkkari ja Veera Luoma-aho.

Toimittajat Veera Luoma-aho ja Markko Junkkari juontavat retoriikkatentin.

15.1. 14:09 | Päivitetty 16.1. 17:08

Kuka puhuu parhaiten? Se ei ole politiikassa mitätön kysymys. Taitava puhuja hurmaa äänestäjät ja taiteilee poliittiset vastustajat ajamansa asian taakse.

HS järjesti sunnuntaina kello 15 retoriikkatentin, jossa mittaa toisistaan otti 16 aluevaaliehdokasta. Tilaisuuden juonsivat toimittajat Marko Junkkari ja Veera Luoma-aho. Tuomareina toimivat politiikantoimittaja Unto Hämäläinen ja sosiaali- ja terveyspolitiikan tutkija Liina-Kaisa Tynkkynen.

Retoriikkatentti miteltiin Sanomatalon mediatorilla ja lähetettiin suorana lähetyksenä. Koronarajoituksista johtuen tilaisuuteen ei otettu yleisöä.

Kilpailijat edustavivat eri puolueita ja tulevat eri puolilta Uuttamaata. He olivat Eemeli Peltonen (sd), Matilda Stirkkinen (sd), Micaela Röman (r), Henrik Wickström (r), Noora Koponen (vihr), Marketta Mattila (vihr), Sonja Hällfors (kesk), Eerikki Viljanen (kesk), Leo Kylätasku (vas), Katja Ylisiurua (vas), Tere Sammallahti (kok), Laura Åvall (kok), Jaana Valle (ps), Tiina Sinkkonen (kd) ja Mikko Björklund (liik), joka sijaistaa Nora Stenvallia. Janne Hermunen (ps) oli estynyt saapumasta paikalle.

Kilpailun voitti Sonja Hällfors. Hänen haastattelunsa julkaistaan sunnuntai-iltana.

Sonja Hällfors

Oikaisu 15.1. klo 17.35: Toisin kuin artikkelissa virheellisesti kerrottiin, Noora Koposen puolue on vihreät, ei Rkp.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat