Legendaarinen kattobaari keskellä Helsinkiä avaa ovensa uudelleen

Espooseen S-ryhmän hotelleja pyörittävä Sokotel avaa uudenlaisen hotellin, jossa asiakas valitsee, mistä haluaa maksaa.

Vuonna 1931 valmistuneessa Tornissa on vaikutteita 1920-luvun pilvenpiirtäjistä.

7.3. 10:44

Helsingin keskustan maamerkkeihin kuuluva hotelli Torni avautuu huhtikuussa pitkän ja perusteellisen remontin jälkeen. Hotellin ovet sulkeutuivat joulukuussa 2019.

Runsaan kahden vuoden aikana hotelli on uusittu sisäpuolelta täysin. Tornista tulee S-ryhmän ykköshotelli.

Vuonna 1931 valmistuneen ja noin 70 metriä korkean Tornin arkkitehtuurissa on vaikutteita 1920-luvun yhdysvaltalaisista pilvenpiirtäjistä. Huoneita Yrjönkadulla sijaitsevassa hotellissa on 154.

Torni on tunnettu muun muassa Suomen ensimmäisestä amerikkalaistyylisestä cocktailbaarista ja Ateljee Barista, josta on näkymät Helsingin kattojen yli.

Yksi uusista Solo Sokos Hotel Tornin vetonauloista on raw bar, josta saa esimerkiksi ostereita. Kattobaari on remontissa laajentunut kahteen kerrokseen, ja siellä tarjoillaan jatkossa myös aamiaista ja iltapäiväteetä.

American Barin pyöreä baaritiski on palautettu alkuperäiselle paikalleen kupolikaton alle. Sen juomasekoituksista vastaa useista helsinkiläisistä baareista tuttu Son of a Punch.

Toukokuussa remontista kuoriutuu toinen helsinkiläinen klassikkohotelli Solo Sokos Hotel Helsinki.

Kluuvikadulla sijaitseva hotelli avautui alun alkaen vuonna 1930. Siinä on 207 huonetta.

Hotelli Tornia ja Helsinkiä pyörittävä Sokotel avaa lisäksi Espoon Keilaniemeen huhtikuussa uudenlaisen Heymo 1 -hotellin, jossa asiakas maksaa vain palveluista, joita tarvitsee.

S-ryhmään kuuluvassa Sokotelissa ennustetaan hotellialan toipuvan koronapandemiasta vielä tämän vuoden aikana.

Sokotelin vt. toimitusjohtaja Jari Annala sanoo, että kysynnässä on havaittavissa jo selvää kasvua, kun ravintola- ja kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet. Rajoitukset ovat suurin yksittäinen este matkailulle.

Hotelli Tornin hillityn klassiset huoneet on suunnitellut Joanna Laajisto, jonka käsialaa on myös esimerkiksi kalliolaisen leipomo ja viinibaari Wayn sekä porvoolaisen Runo-hotellin sisustus.

”Uskomme, että ihmisten tarve matkustaa ja kokea erilaisia asioita ei ole kadonnut mihinkään.”

Annalan mukaan matkailijoiden vaatimukset ovat kasvaneet, minkä vuoksi yhtiö haluaa nostaa hotelliensa tasoa.

Tammikuussa Torni nousi otsikoihin, kun taiteilijat raivostuivat hotellin taidekilpailun loukkaavista ehdoista. Lopulta Sokotel perui kilpailun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat