Taivas täyttyy lauantaina hätäraketeista Helsingissä – kyseessä on harjoitus

Lauantaina Helsingin Jollaksessa ammutaan useita erilaisia hätäraketteja ja hätäsoihtuja. Kyseessä on harjoitus, joten siihen liittyvistä hätärakettihavainnoista ei tarvitse ilmoittaa viranomaisille.

5.3. 10:47

Lauantaina 5. maaliskuuta klo 10–17 välisenä aikana Helsingin Jollaksessa on meneillään hätämerkinantoharjoitus, kertoo Helsingin Meripelastusyhdistys.

Harjoitukseen odotetaan noin 300 veneilijää ja sen aikana ammutaan muun muassa punaisia laskuvarjoraketteja, eli niin sanottuja hätäraketteja. Myös punaisia käsisoihtuja, oranssia savua, kynäraketteja sekä valopistoolin ammuksia tullaan käyttämään harjoituksen aikana.

Helsingin meripelastusyhdistyksen mukaan osa raketeista saattaa nousta jopa yli 300 metrin korkeuteen.

Harjoituksen järjestää Helsingin meripelastusyhdistys yhdessä Espoon Meripelastajien sekä Laajasalon VPK:n kanssa.

Koska kyseessä on harjoitus, siihen liittyvistä hätärakettihavainnoista ei tarvitse ilmoittaa viranomaisille.

Harjoituksia suositellaan kaikille veneilijöille. Niissä veneilijät voivat turvallisesti harjoitella hätämerkinantovälineiden käyttöä. Näin niitä osaa hätätilanteessa käyttää niin, ettei niistä aiheudu vaaraa itselle tai muille.

Hätärakettien käyttöä ei kuitenkaan saa harjoitella omatoimisesti. Niiden käyttö on sallittu ainoastaan todellisessa hädässä tai virallisissa harjoitustilaisuuksissa.

Maanantaina 7. maaliskuuta on puolestaan luvassa väestöhälytysjärjestelmän testaus. Kyseessä on kuukausittain toistuva rutiinitestaus.

Lue lisää: Pelastuslaitokset tiedottavat rutiinitestistä: Maanantaina hälyttimistä kuuluu merkkiääni

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat