Venäjältä saapuvat junat edelleen täynnä, VR suunnittelee lisävuoroja

VR haluaa lisätä junavuoroja Pietarista Helsinkiin vastatakseen kasvaneeseen kysyntään. Junat Pietarista ovat jo viikon täyttyneet kotimaastaan lähtevistä venäläisistä ja paluumuuttajista.

Matkustajia saapui Pietarista Helsingin päärautatieasemalle maanantaina 28. helmikuuta.

5.3. 13:49

Viime sunnuntaista lähtien kaikki VR:n Pietarista lähtevät Allegro-junat ovat olleet täynnä. Sama tilanne jatkuu yhä.

”Junat ovat tälläkin hetkellä ihan täynnä. Tämän päivän, huomisen ja maanantain junat ovat ihan täyteen varattuja. Tiistaista alkaen löytyy kuitenkin hyvin tilaa”, kertoo VR:n Venäjän liikenteen johtaja Viktoria Hurri.

Hänen mukaan paikkoja varataan paljon viime tingassa ja tilanne elää päivästä toiseen.

Matkustajilta on Hurrin mukaan jo tullut toiveita lisävuoroista. VR suunnitteleekin nyt toimenpiteitä vastatakseen kasvaneeseen kysyntään.

”Tällä hetkellä junia Pietarista menee kaksi päivässä. Suunnitelmissa on, että lisäisimme kapasiteettia kolmannella junavuorolla. Toiveena on, että se toteutuu ensi viikolla.”

Asia ei kuitenkaan ole vain VR:n käsissä, vaan suunnitelmat laaditaan yhdessä sekä suomalaisten että venäläisten viranomaisten kanssa.

”Odotellaan, millaisia vastauksia saadaan. Toivon mukaan saisimme tiedon jo ensi viikolla.”

Nykyiset junavuorot kulkevat Pietarista Helsinkiin aamuisin ja iltapäivisin maanantaista lauantaihin. Sunnuntaina ensimmäinen juna lähtee hieman ennen puoltapäivää ja toinen iltapäivällä.

Suunnitteilla oleva kolmas vuoro tulisi iltavuoroksi.

Molempien nykyisten junien ollessa täynnä Venäjältä saapuu vajaa 700 matkustajaa VR:n kyydissä. Heistä noin 70 prosenttia on venäläisiä. Kolmannen vuoron myötä Venäjältä voisi päivittäin tulla vajaa tuhat matkustajaa VR:n junilla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat