Baywatch-henkisiä ranta­pelastajia houkutellaan töihin sisämaahan Nurmijärvelle – Kunta selittää, mistä oudossa rekry­kampanjassa on kyse

Nurmijärven kunta houkuttelee rantapelastajia kesätöihin: viikset ja rintakarvat ovat plussaa.

Juoksee, juoksee. Nurmijärvi houkuttelee rantapelastajia töihin hauskan videon avulla.

7.3. 13:48

Onko sinulla pilottilasit? Rintakarvat? Viikset?

Jos omaat kaikki nuo, sovit hyvin kesätöihin rantapelastajaksi Nurmijärvelle. Tai sellaisen kuvan saa Nurmijärven kunnan tekemästä rekrytointivideosta.

Videon tarkoitus on houkutella rantapelastajia kesätöihin Nurmijärven Sääksin ja Tiiran uimarannoille. Videolla pilottilaseihin ja Baywatch-tyyliseen asuun pukeutunut rantaleijona juoksee lumihangessa pelastamaan avantouimareita. Rantaleijona on nurmijärveläinen näyttelijä Timo Lavikainen.

Rekryvideon tekeminen työpaikkaan, jossa palkkaus on 12,19 euroa tunnilta, tuntuu vähän ylimitoitetulta. Onko rantapelastajia vaikea saada palkattua, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen?

”Kyllä, viime kesänä meillä oli haasteita saada paikkoja täytettyä ja siksi halusimme markkinoida tänä vuonna näkyvämmin.”

Siltasen mukaan kyse ei kuitenkaan ole vain yksittäisestä videosta, vaan se kytkeytyy laajempaan ajatukseen, jonka tarkoituksena on nostaa kunnissa tehtävän työn profiilia.

”Kuntasektorilla on useita ammattialoja, joissa on rekrytointihaasteita. Olemme lähteneet ratkaisemaan ongelmaa muun muassa viestintää kehittämällä.”

Video maksoi Siltasen mukaan vain muutamia tuhansia euroja, sillä sen on käsikirjoittanut ja ohjannut kunnan oma työntekijä, entinen taikuri, nykyinen matkailukoordinaattori, Janne Raudaskoski.

Video julkaistiin perjantaina, ja sitä on katsottu kaikissa eri julkaisukanavissa 50 000 kertaa. Muutama henkilö on jo hakenut työpaikkaa.

”Uskomme, että hakemuksia tulee lisää hakuajan aikana”, sanoo Siltanen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat