Helsingin Laajasalossa surmattiin 35-vuotias mies viime syksynä – Nyt kahta miestä syytetään julmasta murhasta

Naapurit hälyttivät poliisit paikalle kuultuaan naapurista tappelun ääniä. Poliisi löysi asunnosta 35-vuotiaan uhrin surmattuna.

9.3. 13:42

Helsingin Laajasalossa viime lokakuussa tapahtuneen henkirikoksen oikeudenkäynti alkoi keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

Naapureiden paikalle hälyttämät poliisit löysivät lokakuussa 35-vuotiaan miehen surmattuna asunnostaan. Naapurit olivat kuulleet asunnosta tappelun ääniä ja soittaneet hätäkeskukseen.

Lue lisää: Poliisi jatkaa Laaja­salossa loka­kuussa tapahtuneen henki­rikoksen tutkintaa – kaksi epäiltyä vapautettu tutkinta­vankeudesta

Syyttäjän mukaan 33- ja 34-vuotiaat miehet sammuttivat matkapuhelimensa ja menivät sisälle uhrin asuntoon. Asunnossa he kohdistavat häneen raakaa väkivaltaa. Tekijät löivät uhria teräaseilla yli 30 kertaa. Syytteen mukaan uhri oli teon aikaan huutanut apua ja käskenyt tekijöitä lopettamaan.

Syytteen mukaan väkivalta tuli uhrille täysin yllätyksenä, eikä hänellä ole ollut kunnon mahdollisuutta puolustautua. Tekijät ovat syyttäjän mukaan valmistautuneet väkivaltaan ja pyrkineet nimenomaan surmaamaan uhrin.

Teon motiivit eivät tule ilmi syyttäjän teonkuvauksesta. Syytteestä on kuitenkin pääteltävissä, että uhri oli tuntenut ainakin toisen tekijöistä ja heidän välillään on ollut riitoja.

Poliisin tekemän esitutkinnan aikana teosta epäiltynä oli vangittuna yhteensä kolme miestä ja yksi nainen. Heistä kaksi on sittemmin vapautettu epäilyistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat