Äiti ja poika petkuttivat Espoon kaupungilta rahaa vuosien ajan

Oikeus antoi toimeentulotukipetoksesta ehdollista vankeutta.

17.3. 9:30 | Päivitetty 17.3. 9:46

Espoolainen nainen ja tämän poika petkuttivat vuosia Espoon kaupunkia maksamaan toimeentulotukea miehelle väärin perustein. Poikkeuksellisen asiasta tekee summan suuruus: lähes 33 000 euroa.

Hovioikeus päätti keskiviikkona, että se ei anna asiassa jatkokäsittelylupaa. Niinpä käräjäoikeuden marraskuussa antama tuomio ehdollisesta vankeudesta jää voimaan.

Syyttäjä vaati sekä 50-luvulla syntyneelle naiselle että tämän 80-luvulla syntyneelle pojalle tuomiota törkeästä petoksesta. Epäillyt teot olivat alkaneet jo maaliskuussa 2007 ja jatkuneet vuoteen 2013.

Mies ei fyysisen vamman vuoksi kykene kirjoittamaan itse, siksi nainen kirjoitti hänen toimeentulohakemuksensa.

Syyttäjän mukaan nainen oli vuosia hakenut poikansa puolesta toimeentulotukea perusteetta jättämällä kertomatta viranomaisille niistä pankkitileistä, joille tuli varoja.

Molemmat kiistivät syytteet. Varojen selitettiin olevan esimerkiksi lainaa.

Käräjäoikeus laskee, että perusteetonta tukea maksettiin yhteensä lähes 33 000 euroa vuosien mittaan.

Rahojen käyttötarkoituksella ei ole merkitystä, koska molemmat tiesivät, että toimeentulotukea hakiessa olisi täytynyt antaa tiedot myös näistä pankkitileistä.

Espoon kaupungin taloudelle tästä ei ollut huomattavaa vahinkoa, mutta oikeus päätyi pitämään tekoa törkeänä. Näin siksi, että sama meno jatkui vuosia ja vääriä tietoja viranomaisille annettiin lukuisia kertoja uudelleen.

Molemmat tuomittiin tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi heidän on yhdessä korvattava Espoon kaupungille koko petoksella saamansa rahamäärä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat