Mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksi­käytöstä – hovioikeus hylkäsi raiskaus­syytteet

Hovioikeuden mukaan uhrin puolustuskyvyttömyyttä ei pystytty todistamaan. Tuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä jäi voimaan.

Hovioikeus tuomitsi kolmekymppisen miehen ehdolliseen vankeuteen.

17.3. 17:22

Helsingin hovioikeus tuomitsi torstaina 30-vuotiaan miehen yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi mies velvoitettiin maksamaan uhrille korvauksia kärsimyksestä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut miehen kolmen vuoden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kolmesta raiskauksesta. Hovioikeus hylkäsi raiskaussyytteet.

Mies valitti käräjäoikeuden tuomiosta.

Hovioikeuden tuomion mukaan mies on ollut vuonna 2011 sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaan lapsen kanssa. Mies oli tarjonnut uhrille sekä tämän kahdelle alaikäiselle ystävälle runsaasti alkoholijuomia ja kannabista.

Raiskaussyytteet hylättiin, sillä uhrin puolustuskyvyttömyyttä ei hovioikeuden mukaan pystytty osoittamaan. Uhrin humalatilan ei hovioikeuden tuomiossa katsottu vaikuttaneen uhrin puolustuskyvyttömyyteen.

Tuomiossa on sovellettu vuonna 2011 voimassa ollutta rikoslakia, joka on ollut seksuaalirikosten osalta nykyistä lievempi.

Uhri tapasi rikoksen tapahtuessa miehen ensimmäistä kertaa. Hänen 13-vuotias ystävänsä oli tutustunut mieheen jo aiemmin netissä. Ystävä oli myös tavannut miehen ja kertomansa mukaan harrastanut tämän kanssa seksiä.

Tuomittu mies oli käynyt ostamassa uhrille, tämän ystävälle ja uhrin 15-vuotiaalle naapurille alkoholia. Tämän jälkeen he olivat viettäneet iltaa yhdessä uhrin vanhempien asunnolla.

Tuomittu mies on kertonut, ettei muista illan tapahtumista mitään, sillä hän käytti tekoaikaan runsaasti huumausaineita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat