Vieras mies ilmestyi vaatimaan mieheltä tämän lapsuudessa ehkä tehtyä velkaa – Oikeus antoi tuomion vainoamisesta

Mies esimerkiksi lähetti toistuvasti uhkaavia ja loukkaavia viestejä ja viittasi esimerkiksi Sellon kauppakeskuksen ampumisiin puheissaan.

20.3. 13:31

Helsinkiläismies vainosi hänelle ennestään tuntematonta ihmistä soittamalla. lähettämällä viestejä sekä suoraan että puolison kautta, vierailemalla useita kertoja työpaikalla ja moittimalla tämän yritystä internetissä.

Mies esitti toistuvasti uhkauksia. Kerran työpaikalla käydessään hän kertoi, että hänellä on autossa ase ja hän ei toivo, että kävisi kuten Sellossa. Sellon kauppakeskuksessa useita työntekijöitä kuoli ampumisessa vuonna 2009.

Tekojensa motiiviksi nelikymppinen mies kertoi vanhan velan, jonka väitettynä syntyaikana vainottu oli vasta lapsi.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen vainoamisesta ja laittomasta uhkauksesta

Hovioikeus on torstaina linjannut, että se ei anna miehelle jatkokäsittelylupaa. Käräjäoikeuden päätös jää siten pysyväksi.

Tapahtuvat alkoivat viisi vuotta sitten. Helsinkiläismies otti yhteyttä myöhemmin vainoamaansa mieheen ja kertoi tälle, että tämän isä on ollut hänelle velkaa yli kaksikymmentä vuotta.

Sekä yhteydenottaja että velka olivat myöhemmin vainotulle miehelle vieraita. Aluksi hän yritti sopia ja selvittää asiaa ja palkkasi asianajajankin tutkimaan, onko velkaa olemassa.

Selvitys jäi kesken eikä velkaa setvitty myöskään nyt oikeudessa. Kukaan ei muutenkaan olisi taloudellisessa vastuussa vanhempiensa teoista tällaisessa tapauksessa.

Ensimmäistä yhteydenottoa seurasi kymmenittäin viestejä sekä useita soittoja ja tapaamisia kasvokkain. Viestien saaja teki lopulta rikosilmoituksen. Oikeudessa keskityttiin vuoden 2020 tapahtumiin.

Helsinkiläismies kiisti syytteet. Hän myönsi olleensa yhteydessä mutta sanoi pyrkineensä vain sovittelemaan perheiden välistä velkaa. Hän väitti viitanneensa Selloon vain siksi, että hän toivoisi että moisia väkivaltaisuuksia ei enää tapahtuisi.

Oikeus ei uskonut selityksiä. Se piti suullistakin uhkausta todellisena. Vainoamisesta kertoivat myös lukuisat kirjalliset todisteet.

Siksi mies tuomittiin kesällä 50 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja maksamaan henkisestä kärsimyksestä 1 500 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat