Harvinainen koiranpentu löytyi – Pentua kaupitelleita epäillään lukuisista rikoksista

Pariskunta hankki koiranpennun petoksella. Koira ehti käydä ulkomailla ennen kuin se löydettiin.

Vääriin käsiin joutunut pentu poliisin jakamassa kuvassa.

22.3. 17:42

Petoksen kautta väärien ihmisten käsiin joutunut koiranpentu on löytynyt, Helsingin poliisi tiedottaa.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle 27. helmikuuta. Mies ja nainen noutivat tuolloin kiinalaisten bulldogien eli chongqinginkoirien myyjältä yhden pennun. He sanoivat myös hakevansa toisen pennun seuraavana päivänä. Pariskunta näytti myyjälle kuvaa, jonka perusteella vaikutti, että he olisivat tehneet pankkisiirron maksusta.

Pentujen myyjä huomasi myöhemmin, että kuva oli ollut väärennetty. Hän ei ollut saanut mitään maksua pennusta. Sittemmin selvisi, että epäillyt ovat kaupitelleet pentua edelleen ainakin ruokakaupassa Nurmijärvellä.

Rotu on verrattain harvinainen Suomessa.

Poliisi tiedotti 8. maaliskuuta, että epäillyt oli tavoitettu ja kuulusteltu.

Lue lisää: Pariskunta kaupitteli harvinaista rotukoiran pentua Nurmijärvellä ruokakaupassa – Poliisi pyytää havaintoja myyjistä ja pennusta

Koira löydettiin maanantaina 21. maaliskuuta Helsingin ulkopuolelta. Poliisi sai kansalaiselta varman näköhavainnon koiranpennusta ja teki kotietsinnän vihjeen perusteella.

”Ihmiset välittivät meille tapauksesta kymmeniä vihjeitä. Yleisötiedot auttoivat merkittävästi tapauksen ratkaisemisessa. Kiitämme kaikkia avusta”, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä sanoo poliisin tiedotteessa.

Koiranpentu oli löytöhetkellä hyvässä kunnossa. Viikkojen aikana se ehti käydä ulkomailla asti, ja jossakin vaiheessa epäiltiin, että se olisi karannut.

Epäillyt sopivat poliisin kanssa alun perin, että he hankkivat koiran takaisin ja palauttavat sen 13. maaliskuuta. Epäillyt eivät noudattaneet sovittua aikataulua. Poliisi löysi koiran vasta viikon päästä omien tutkimustensa avulla.

Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä petos, identiteettivarkaus, kaksi väärennystä ja kätkemisrikos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat