Huonekalujätin taakse avataan ruokakauppa Vantaan Porttipuistossa – Kauppa on kaavanvastainen

Kaavanvastainen ruokakauppa on hiertänyt poliitikkoja Vantaalla.

Vantaan poliitikot ovat olleet erimielisiä siitä, minne Porttipuistossa voisi sijoittaa ruokakaupan. Entinen Kodin Anttilan rakennus siirtyi HOK-Elannon haltuun pari vuotta sitten.

23.3. 9:02

Ikean tavaratalon tuntumaan Vantaan Porttipuistossa avataan ruokakauppa.

S-marketia havitellut HOK-Elannon oikaisuvaatimus meni läpi Vantaan kaupunkiympäristölautakunnassa tiistaina.

Lautakunta oli päätöksessään yksimielinen.

HOK-Elanto oli hakenut kahdeksan vuoden määräaikaista poikkeuslupaa päivittäistavarakauppaa varten, mutta asemakaavapäällikkö tyrmäsi hakemuksen kaavan vastaisena.

Porttipuiston lähellä ei ole myöskään niin paljon asutusta, että market olisi perusteltu, kielteistä päätöstä perustellaan.

Porttipuiston alueen nykyisessä asemakaavassa sallitaan vain paljon tilaa vaativan erikoiskaupan tiloja, mutta ei päivittäistavarakaupan tiloja.

Tilanne on kuitenkin muuttumassa. Vantaan uudessa yleiskaavassa päivittäistavarakauppa sallittaisiin Porttipuistoissa tietyin edellytyksin. Kaupan koko ei saisi yltää suuryksikköluokkaan eli yli 4 000 neliöön.

Ruokakaupan sijoittuminen huonekaluliikkeitten joukkoon on jakanut vantaalaisia poliittisia ryhmiä jo pitkään. Moni valtuutettu on kantanut huolta etenkin Hakunilan palveluiden säilymisestä.

Yleiskaava ei ole saanut lainvoimaa, vaan sitä koskevat valitukset ovat yhä Helsingin hallinto-oikeuden käsittelyssä. Valitukset eivät kuitenkaan kohdistu Porttipuiston alueeseen.

HOK-Elanto tähdentää hakemuksessaan, että S-marketin koko ei yltäisi 4 000 neliöön.

Lautakunnan puheenjohtaja Anssi Aura (kok) teki kokouksessa muutosesityksen poikkeusluvan puolesta siten, että kauppa olisi pienempi, enintään 2 700 neliötä.

”Silloin on mahdollista, että alueelle voisi sijoittua joku muukin ruokakauppa”, Aura perustelee.

Porttipuiston asema Hakunilan ja Tikkurilan välimaastossa on muuttumassa, jos Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyy suunnitelman pikaraitiotiestä ensi vuonna. Raitiotien reittikatuna on Porttipuiston vieressä kulkeva Kyytitie.

HOK-Elanto on sovitellut S-marketia Kyytitien vieressä olevaan kiinteistöön, jonka hankki haltuunsa pari vuotta sitten.

Isohkon kiinteistön vuokralaisista on viime joulukuussa lopettanut toimintansa huonekaluliike, jonka tiloihin HOK-Elanto mielii ruokakauppaa.

Lue lisää: Vantaan yleis­kaava ei tuo Prismaa Portti­puistoon, poliitikot turvaavat vanhoja pien­taloalueita kerrostalo­rakentamiselta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat