Länsi-Uuden­maan poliisille on jätetty maalis­kuussa yli 800 hakemusta turva­paikasta tai tila­päisestä suojelusta

Hakemuksen jättäneistä suurin osa on poliisin mukaan ollut aikuisia naisia ja alle 18-vuotiaita lapsia.

Länsi-Uudellamaalla turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua hakevia henkilöitä palvellaan muun muassa Espoon pääpoliisiasemalla.

23.3. 14:19

Länsi-Uudenmaan poliisille on jätetty maaliskuussa yli 800 turva­paikkahakemusta tai tilapäisen suojelun hakemusta. Hakemuksen jättäneistä suurin osa on poliisin tiedotteen mukaan aikuisia naisia ja alle 18-vuotiaita lapsia.

Pääosa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella asioineista ukrainalaisista on saapunut paikalle yksin, oman perheen tai pienen ryhmän kesken. Lisäksi poliisiasemille on tuotu yksittäisiä isompia ryhmiä esimerkiksi bussilla.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueeseen kuuluvat muun muassa Espoo, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori ja Karkkila.

Länsi-Uudellamaalla turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua hakevia henkilöitä palvellaan pääosin Espoon pääpoliisiasemalla ja Lohjan ja Raaseporin poliisiasemilla.

Poliisi perustelee tiedotteessaan keskittämistä käytännöllisyydellä: näillä asemilla poliisi voi hoitaa asiakkaan turvapaikka- tai oleskelulupahakemuksen käsittelyn alusta loppuun saakka, eikä asiakkaan tarvitse siirtyä asemalta toiselle.

Poliisilaitoksella on tehty järjestelyjä, esimerkiksi muutoksia työvuoroihin, jotta jonottamiseen ja hakemusten käsittelyyn käytettävä aika pysyisivät kohtuullisina. Pääosin asiakkaita on onnistuttu tiedotteen mukaan palvelemaan kohtuullisessa ajassa. Kiireisinä päivinä jonotus etenkin Espoon pääpoliisiasemalla voi kuitenkin viedä useamman tunnin.

Poliisi toivoo, että isommissa ryhmissä saapuvista hakijoista ilmoitettaisiin etukäteen muutamaa arkipäivää aiemmin.

Maahanmuuttoviraston tiistaiaamuna julkaistun twiitin mukaan suojelua oli hakenut Suomesta siihen mennessä jo yli 10 000 ukrainalaista sitten Venäjän hyökkäyksen alkamisen. Pelkästään maanantaina kansainvälistä suojelua haki koko Suomesta yli tuhat ukrainalaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat