Sipoon­korpeen tulee bussi­vuoro myös ensi kesänä

Ensi kesänä bussiin voi nousta myös Mellunmäen metroasemalta.

Sipoonkorven kansallispuiston suosio on kasvanut korona-aikana.

23.3. 21:02

Viime vuonna kokeiltu Sipoonkorven kansallispuiston Hop-On Hop-Off -bussipalvelu on jatkumassa ensi kesäkautena, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Sipoon kunta ja Vantaan kaupunki kilpailuttavat parhaillaan bussi­palvelun järjestäjää ensi kesälle. Tarkoituksena on, että bussi kuljettaa retkeilijöitä kansallispuistoon viikonloppuisin toukokuusta syyskuun loppuun.

Bussi palveli kansallispuistossa kävijöitä ensimmäistä kertaa viime kesänä.

Bussin reittiin ja aikatauluihin on tehty tulevalle kaudelle muutoksia reitin käyttäjiltä kerätyn palautteen perusteella. Uusi reitti mahdollistaa Sipoonkorpeen pääsyn myös metrolinjan varrelta. Viime vuonna käytössä olleiden pääteasemien Tikkurilan ja Nikkilän lisäksi bussi pysähtyy ensi kaudella Mellunmäen metro­asemalla Helsingissä.

Sipoon kunta ja Vantaan kaupunki tiedottavat myöhemmin keväällä lisää bussin reitistä, aikatauluista ja liikennöinnin alkamisesta tulevalla kaudella.

Viime vuonna Sipoonkorven bussi liikennöi maaliskuusta marraskuuhun torstaista sunnuntaihin. Kävijämäärät jäivät kuitenkin pieniksi.

Sipoonkorven kansallispuiston suosio on kasvanut korona-aikana, ja alueella on ollut paljon kävijöitä.

Moni kansallispuistoon saapuva on tullut alueelle omalla autolla. Kansallispuiston parkkialueet ovat kuitenkin pienet, minkä vuoksi alueella on ollut paljon ruuhkaa ja luvatonta pysäköintiä.

Lue lisää: Sipoonkorpeen pyrkivät reippailijat pysäköivät kapeilla kaduilla miten sattuu ja tunkevat autonsa jopa asukkaiden pihoihin: ”Se on kyllä aika röyhkeää”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat